Gazete Vatan Logo

Güler 2. kez disiplinde

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Grup Yönetim Kurulu tarafından bir yıl süreli geçici gruptan çıkarma istemiyle ve tedbirli olarak Grup Disiplin Kuruluna sevk edildi. “CHP yerel seçimlerde cemaatle işbirliği yaptı” şeklindeki açıklaması nedeniyle daha önce ‘kınama cezası’ istemiyle istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler ikinci kez CHP Grup Yönetim Kurulu tarafından disipline sevk edildi. CHP Grup Yönetim Kurulu toplantısında Güler’in Kastamonu’da yaptığı bir konuşma ve bir televizyon programında yaptığı konuşmanın parti tüzük ve programına aykırı olduğu dile getirildi. Güler, bir yıl süreli geçici olarak gruptan çıkarma istemiyle Grup Disiplin Kuruluna sevk edildi. Grup Disiplin Kurulu’nda istemin kabul edilmesi halinde Güler grup toplantılarına katılmayacak.

‘Israrla çizgisini sürdürüyor’

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, grup olarak milletvekillerinden partiyi kamuoyu önünde tartışmaktan kaçınmaları ricasında bulunduklarını belirten Gök, “Sayın Güler ısrarla bu çizgisini sürdürüyor. Partiyi tartışmalara çeken açıklamalarda bulundukları gerekçesiyle kendisiyle ilgili böyle bir karar alındı” dedi.

Haberin Devamı

‘Bir hayli tuhaf’

GÜLER ise yaptığı açıklamada kararı, TBMM İçişleri Komisyonu toplantısında bulunduğu sırada basından öğrendiğini aktardı. Güler şöyle dedi: “Sözlü ya da yazılı bir bildirim de almadım. Bu nedenle herhangi bir değerlendirme yapma olanağım yok. Halihazırda bir cezalandırma süreci partinin Yüksek Disiplin Kurulu’nda bulunuyor. Bu süreç ikinci kez cezalandırma yoluna gidilmesi ilginç. Ve bu işlemin de basın yayın eliyle yürütülmesi daha da ilginç. Suçlamaların, basın yayın organlarındaki açıklamalarım olduğu düşünülürse, ortadaki durum bir hayli tuhaf.”