Gazete Vatan Logo

Gül'den Yüksekova mesajı

Yüksekova Yüksekova olalı böyle Gül görmedi

Başkale ve Yüksekova’da eline bir ’gül’ alan 7’den 77’ye herkes Cumhurbaşkanı Gül’e ’hoş geldin’ dedi... Çocukların öpmek için birbiriyle yarıştığı Cumhurbaşkanı Gül, bu sıcak karşılamada duygulu anlar yaşadı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün 5 ili kapsayan 4 günlük yurt gezisinin ilk durağı olan Van programı dün İskele Öğretmenevi’nde yapılan kahvaltıyla tamamlandı. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Sikorsky tipi helikopterle Başkale’ye geçti. Başkale Belediye Başkanı AKP’li Ejder Yağızer tarafından alınan 23 bin gül, Cumhurbaşkanı Gül’ün geçtiği yollara serilirken, vatandaşa dağıtılan güller de Cumhurbaşkanı Gül geçerken atıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Başkale’de büyük sevgi gösterisiyle karşılanan Gül, helikopterle Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne geçti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün gezisi nedeniyle Hakkari’de 3 gün süreyle hazırlık yapıldı. Yüksekova’da halka hitap eden Gül, şöyle konuştu: “Gösterdiğiniz bu muhabbet, bu sevgiye ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Aslında şahsımda gösterdiğiniz bu sevgi, devlete ve millete gösterdiğiniz muhabbettir. Bizler birliğimizi, dirliğimizi, aramızdaki kardeşlik duygularımızı pekiştirdikçe her şey çok daha iyi olacaktır. Devletimizin bütün imkanları sizlerin hizmetindedir.”

Makam otomobiline binen Gül yol boyunca yine halkın sevgi gösterileriyle karşılaştı. Bu arada makam otomobilinin yanına yaklaşan çocuklara müdahale etmek isteyen korumaları uyaran Cumhurbaşkanı Gül, “Çocukları incitmeyin” diyerek camdan elini uzatıp, çocuklarla tokalaştı.



Gül’e, suikast girişimi iddiası

Gül’e, Van gezisi sırasında suakast girişiminde blunmayı planlayan 2 teröistin tabanca ve bombayla yakalandığı ileri sürüldü. Yetkililer, bu iddiayı doğrulamadı.








İmzayı da kaptı saati de

Cumhurbaşkanı Gül konuşmasını tamamladıktan sonra koruma engelini aşarak yanına gelen 11 yaşındaki Çağdaş Ertürk’ü öptü. Kendisinden imza isteyen 50’inci Yıl İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencisi Çağdaş Ertürk’e saat hediye eden Gül, ‘Çağdaş’ın gözlerinden öpüyorum’ yazılı not verdi. Gül’ün yazdığı notu okuyan Çağdaş Ertürk, “Çok heyecanlandım ama bana yakın ilgi gösterdi. Onu çok seviyorum” dedi.














Askerle karavanaya kaşık

Cumhurbaşkanı Gül, Yüksekova’da 3. Taktik Piyade Tümen Komutanlığını ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, tümene bağlı Dağ Komando Tugayı Komutan Yardımcılığı 4. Komando Taburu yemekhanesinde askerlerle birlikte tavuk suyu çorba, fırında kebap döner, şehriyeli pirinç pilavı, çoban salata ve karışık meyveden oluşan öğle yemeğinden yedi. Cumhurbaşkanı Gül, yemek duası yaptırıldıktan sonra “Afiyet olsun” dileğinde bulundu. Gül, yemek sırasında askerlerle sohbet etti.

Gül için reddedilen davayı Erbakan temyiz etti

“Kayıp Trilyon” davasında Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararında Hazine’ye 2 milyon 664 bin YTL ödemelerine hükmedilen Necmettin Erbakan ve Rıza Ulucak ile 450 YTL ödemesine hükmedilen Ali Güner’in avukatları, Yargıtay’a temyiz başvurusunda bulundu. Hakkında “red” kararı verilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de bulunduğu 11 kişi hakkında ise Maliye’nin temyiz başvurusunda bulunmaması halinde karar kesinleşecek.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Maliye Bakanlığı’nın, “Kayıp Trilyon” davası için temyize başvurmaması halinde, davanın düşeceğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanı’na sesleniyorum; Kayıp Trilyon davasında yargılanın ve aklanın. Siyasi otoritenin, temyize, Danıştaya başvurmayarak, yasadışı yollarla sizi aklamasına ortam hazırlamayın” dedi.

Haberin Devamı