Gazete Vatan Logo

GİB MTV Vergi Borcu Sorgulama Ve Ödeme İşlemleri

GİB MTV borç ödeme hizmeti ile MTV vergi borcu sorgulama ve ödeme yapabilirsiniz. GİB üzerinden MTV vergi borcu ödeme işlemlerinizi nasıl yapacağınızı öğrenmek için detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Online olarak MTV ödemesiniyapmakiçin GİB üzerinden ilgili sayfaya giriş yapmanız gerekmektedir. Bu sayfada giriş yaptıktan sonra karşınıza doldurmanız gereken bir form çıkacaktır. Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme başlığı altında yayınlanan bu sayfada, ilgili alanları eksiksiz bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.

E DEVLET

VERGİ BORCU SORGULAMA

E DEVLET ŞİFRESİ SORGULAMA

Bunun için ilk olarak aracınızın plakasını girmeniz gerekir. Eğer aracınız özel bir plakaya sahip ise sonraki seçenekte evet demeniz yeterli olacaktır. Ardından ise T.C. kimlik numaranızı ve ya vergi numaranızı girmeniz gerekmektedir. Vatandaşların bu konuda sadece T.C. kimlik numarasını yazması yeterli olacaktır. Bu işlemlerin ardından son olarak tescil tarihini girmeniz gerekmektedir. Bu tescil tarihi için araç ruhsatınıza bakmanız yeterli olacaktır. Araç tescil tarihi olarak ruhsat üzerinde aracın tescil tarihi yazmaktadır.

Bu işlemlerinizi yaptıktan sonra tamam demeniz ile birlikte MTV vergi borcu sorgulamanız yapılacaktır. MTV vergi borcunuz bulunuyorsa, online olarak ödeme adımına geçmeniz mümkündür. Ödeme konusunda sadece kredi kartı olduğundan kredi kartınız ile ödeme yapmanız gerekecektir. Bunun yanında ödeme konusunda diğer bir önemli nokta 02.00 ile 22.00 saatleri arasında ödeme yapılabileceğidir.

Haberin Devamı

Bu bakımdan ödeme yapmak isteyen vatandaşların bu saatler arasında sistemden yararlanması mümkündür. Anlaşmalı bankaların tüm kredi kartlarını kullanabileceğiniz bu sistem için, hangi kartların desteklendiğini de sayfanın altına inerek görebilirsiniz. Bu sayede tüm işlemlerinizi online olarak yapabilir ve gerek GİB üzerinden MTV vergi borcu sorgulama gerekse de yine GİB üzerinden MTV borç ödeme işlemlerinizi sorunsuz halledebilirsiniz.

Tüm bu bilgiler dahilinde GİB girişi ile yapabileceğiniz işlemler arasında bulunan MTV için belirtilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Bu sayede herhangi bir gecikme yaşamadan ve ceza almadan GİB üzerinden tüm borç sorgulama ve ödeme işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı