Gazete Vatan Logo

‘Gerekirse Twitter kapatılır’

‘Gerekirse Twitter kapatılır’

Eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, Ankara saldırısıyla ilgili twitter’ın şüpheli kullanıcı bilgilerini vermek istemediğini söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, twitter’a “Terör örgütünü koruma gibi bir eğilim içerisine girmesi kabul edilemez” diyerek tepki gösterdi.
“Ankara’da yarın bomba patlayacak” mesajını atan kullanıcıların bilgilerinde PKK ve DEAŞ örgütlerine ait bulguların bulunmasına rağmen twitter yönetiminin ilk aşamada bu kullanıcılara ait bilgileri, “özel hayatın gizliliği” nedeniyle paylaşmadığını belirten Elvan, şunları söyledi:
“Bir terör hadisesi oluşuyor, bu terörün arkasında kim var araştırmaya çalışıyorsunuz, bununla ilgili yargı kararınız var ve twitter kalkıp böyle söylüyorsa, biz de burada gereğini yaparız. Bunun gereği şudur; her türlü tedbiri almak bizim görevimizdir. Eğer terörle mücadele gerekiyorsa bunu biz yapacağız. Ama twitter’ın kalkıp da terör örgütünü koruma gibi bir eğilim içerisine girmesi kabul edilemez. Böyle bir girişim içerisine girmesi halinde gereken neyse o yapılır, gerekirse twitter kapatılır. Teröre karşı mücadele etmekte kararlıysalar bize bu konuda yardımcı olmak zorundalar.”
Avcı: gizleme telaşı değil
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara katliamı soruşturmasına getirilen yayın yasağı ile ilgili olarak, “İlgili birimlerin bu konulardaki ketumiyetini, suskunluğunu bir zaaf alameti olarak veya kamuoyundan bir şeyleri, özellikle kendi sorumluluklarını ört bas etmek için gizleme telaşı olarak yorumlanmamalı” dedi.

Haberin Devamı