Gazete Vatan Logo

Gazetecilerle ‘gündem’ değerlendirmesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle dün Beylerbeyi Sarayı’nda bir araya geldi. Erdoğan burada, aralarında Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve Yeni Akit Genel Yayın Yönetmeni Hasan Karakaya’nın da bulunduğu bazı gazete ve televizyonların genel yayın yönetmenleriyle yaklaşık 3 saat görüştü.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan, toplantı çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın genel olarak Türkiye’nin temel politikaları konusunda değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek, “Çözüm süreci, Türkiye’nin etrafındaki yeni sıcak gelişmelerle ilgili değerlendirmeler, paralel yapıyla mücadele konusu ve Türkiye’nin AB ile ilgili bundan sonraki sürecini daha dikkatli ama biraz daha adımların hızlandırılarak atılması konusunda birtakım değerlendirmelerde bulundu” diye konuştu. Ocaktan, Erdoğan’ın çözüm sürecine her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ve bundan sonra da desteğini sürdüreceğini söylediğini aktardı.

Haberin Devamı

Nikah şahitliği yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı fotoğrafçısı Yasin Bülbül ve Semiha Türkmen’in nikah şahitliğini yaptı. Erdoğan, törene eşi Emine Erdoğan ile katıldı. Şahitliklerini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin’in yaptığı çiftin nikahını Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek kıydı.
‘Yeni Türkiye’ vurgusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çok çetin şartlar ve imkansızlıklar içinde yürütülen istiklal mücadelesinin, tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanı olduğunu vurguladı. Erdoğan, “Bizler de bu ruha sahip çıkan, ‘Yeni Türkiye’ için iradesini ortaya koyan milletimizi asla mahcup etmemek, ülkemizi her alanda muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.