Gazete Vatan Logo

Gazeteci Yanardağ tutuklandı

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkartıldı

Ergenekon davasında hapse çarptırılan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, tutuklandı.

Tutuksuz yargılandığı Ergenekon davasının karara bağlanmasının ardından hakkında ‘yakalama’ emri çıkarılan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, cezaevine konuldu. Yanardağ önceki gün Bodrum’un Yalıkavak beldesinde kiraladığı evde polislerce gözaltına alınmıştı. Geceyi emniyette geçiren Yanardağ, dün sabah Bodrum Adliyesi’ne sevk edildi.

Yanardağ, adliyeye girerken gazetecilere “Boyun eğmeyeceğiz, mücadeleye devam edeceğiz. Özgürlükleri, hakkı hukuku savunmaya devam edeceğiz. Kitap hazırlığı içindeydim. Tam da kitabı bitirmiştim” dedi.

Cezaevine konuldu

Ergenekon davası kapsamında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Yanardağ, çıkarıldığı mahkemece “Ergenekon silahlı terör örgütüne üye olmak ve hükümeti yıkmaya teşebbüs” suçlamasıyla tutuklandı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeden çıkartılan Yanardağ, “Hukuken, ahlaken, vicdanen kararı doğru bulmuyorum. Toplumu, basını susturmaya ve sindirmeye yönelik bir karar bu. Kararı kınıyor ve protesto ediyorum” dedi.

Yanardağ, Bodrum Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Muğla Cezaevi’ne gönderildi. Yanardağ’ın avukatı Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, müvekkilinin daha sonra İstanbul’daki bir cezaevine nakledileceğini söyledi.

Haberin Devamı