Gazete Vatan Logo

Garipoğlu en son onlarla görüştü!

Cem Garipoğlu'nun cesedi, infaz koruma memurları tarafından sabah 08.00'de, kendi isteği üzerine yaklaşık 1 yıldır tek başına kaldığı koğuşta bulundu. Cezaevi savcılığının yaptığı incelemenin ardından ceset, cenaze aracına konulup jandarma eşliğinde Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden çıkarıldı. Cenaze, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Garipoğlu'nun Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki 3'lü koğuşta tek başına kaldığı, kamera sisteminin ise koğuşun ortak avlusunda bulunduğu öğrenildi.

ASTI OLMADI, POŞET GEÇİRDİ

Kamera görüntülerindeki incelemede, koğuşa kimsenin girmediği görüldü. Koğuşun en son 01.45'te kontrol edildiği, intiharın 01.45 ile 08.00 arasında gerçekleştiği belirlendi. Garipoğlu'nun koğuşundan aynı yerdeki diğer boş koğuşa geçerek başına poşet geçirip kendini boğduğu saptandı. İncelemede, Garipoğlu'nun önce cezaevinden aldığı çamaşır ipiyle koğuş penceresinin demirlerine kendisini asarak intihara teşebbüs ettiği ancak başarılı olamadığı anlaşıldı. Garipoğlu'nun daha sonra kafasına naylon poşet geçirdiği, poşeti boyun kısmından çamaşır ipiyle iki kez dolayıp sıkı şekilde düğümlediği, bu şekilde havasız kalarak intihar ettiği ortaya çıktı. Garipoğlu'nun yakınları ve avukatı cezaevine gelmedi.

Haberin Devamı

MEZARINA GİDİP 'ÖLDÜ' DİYECEĞİM

Cem Garipoğlu'nun 9 Ekim'deki açık görüş sırasında ailesiyle görüştüğü, hem ailesinin hem de kendinin morali bozuk şekilde görüşmeden ayrıldığı öğrenildi. Görüşme sonrasında Garipoğlu tek kişilik kaldığı hücresine geri döndü. Güvenlik kameralarında Garipoğlu'nun 3 koğuşun müşterek kullandığı havalandırma bölümünde, kararsız ve telaşlı bir şekilde hızlı hızlı volta attığı gözlendi. Yetkililerden alınan bilgiye göre, Cem Garipoğlu gardiyanlar ile en son 01.45'te konuştu. Sonrasında sabah 08.00 sayımı için koğuşuna seslenen gardiyanlar cevap alamayınca koğuşa girdi ve Cem'in cansız bedeniyle karşılaştı. Şok etkisi yaratan intihar önce sosyal medyayı salladı. Kısa sürede iddia doğrulanınca Münevver'in babası Süreyya Karabulut, SABAH'a bir açıklama yaptı. Baba Karabulut, kızının katilinin intiharını, "İlahi adalet. Ne diyeyim. Kızımın kanı yer de kalmadı. Münevver'in Bolu Kayabaşı köyündeki mezarına bugün gideceğim. Ona 'Cem öldü yavrum' diyeceğim" diye yorumladı. Garipoğlu'nun son duruşmasında "pişmanım" dediğini hatırlatan Baba Karabulut, "Ben o zaman da söyledim şimdi de söylüyorum. Cem bu cinayeti tek başına işlemedi. Bunu herkes biliyor" dedi. Anne Nagehan Karabulut ise "Ben her şeyi Allah'a havale ettim" diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'Yİ SARSAN CİNAYET

Tarihler 3 Mart 2009'u gösteriyordu. Polis telsizlerinden bir cinayet anonsu geçti. Ekipler kısa süre sonra katil zanlısı olarak işadamı Hayyam Garipoğlu'nun yeğeni Cem Garipoğlu'nun peşine düştü. Sevgilisi Münevver Karabulut'u 29 kez bıçaklamakla kalmayıp, başını gövdesinden ayırarak bir gitar kutusuna koyup Etiler'de bir çöp konteynırına atan Garipoğlu, kayıplara karışmıştı. 6 dil bilen kolejli Cem Garipoğlu, 197 gün kaçmayı başardı. 18 yaşını doldurmasına 1 ay kala, İstanbul Bahçelievler'de ailenin avukatı Aytekin Kaya tarafından polise teslim edildi. Garipoğlu, "Tasarlayarak, çocuğu, beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi canavarca hisle, eziyet çektirerek öldürmek" suçundan 18 yaşından küçük olduğu için 24 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı.

Haberin Devamı

2025'TE ÇIKACAKTI

Cinayet davasında oğlu Cem Garipoğlu ile birlikte baba Mehmet Nida Garipoğlu da 'cinayete iştirakten' yargılanıyordu. Karabulut cinayetini soruşturan savcılar, olay yeri CD'si, fotoğraflar ve olay yerinde yaptıkları incelemeler neticesinde baba Mehmet Nida Garipoğlu'na ait gömlekteki kan izlerinin sıçrama ya da bulaşma şeklinde olabileceğini belirterek 'bu gömleği giyen cinayet işlenirken oradadır' tespitinde bulunmuştu. Savcılar, 'cinayeti baba ile oğlu beraber işlemiştir' diyerek baba Mehmet Nida Garipoğlu hakkında da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemişti. Karabulut'u "tasarlayarak, canavarca hisle öldürdüğü" iddia edilen Cem Garipoğlu, 24 yıl hapse mahkûm edildi. Baba Mehmet nida Garipoğlu beraat etmiş, anne ve amca Garipoğlu ile şoför ise 3'er yıl ceza almıştı. İyi hal indirimi uygulanmayan ve 5 yıl 24 gündür cezaevinde tutulan Cem Garipoğlu, 11 yıl 3 ay daha tutuklu kaldıktan sonra 2025'te tahliye edilecekti.

Haberin Devamı