Gazete Vatan Logo

Futbol Federasyonu en özel imzayı TOGEMDER’le attı

Aksaray ve Eskişehir’de engelli öğrenciler için 2.3 milyon liraya anaokulu ve mini sahalar yapılacak. Protokole TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ile TFF Başkanı Yıldırım Demirören imza attı

Futbol Federasyonu en özel imzayı TOGEMDER’le attı

Türkiye Futbol Federasyonu ile TOGEMDER arasında yapılan protokolle Aksaray ve Eskişehir’de 2 milyon 300 bin liralık bir fonla engelli öğrenciler için iki özel eğitim anaokulu ve mini sahalar yapılacak. Projenin öncüsü TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “Bu konuda farkındalık yaratmayı, öncü olmayı her zaman borç bildik” dedi. TOGEMDER Başkanı Gülbaran da “Amacımız evlatlarımızı kazandırmak” dedi.

TFF yapımını üstlendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER) ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında önemli bir eğitim protokolü Riva’da imzalandı. Protokol kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TOGEMDER’in öncülüğünde Aksaray ve Eskişehir’de yapılacak iki özel eğitim anaokulunun ve mini sahaların yapımını üstlenecek.

Riva’da düzenlenen imza törenine TFF Başkanı Yıldırım Demirören, eşi Revna Demirören, oğlu Cemal Demirören, kızı Yelda Demirören başta olmak üzere Demirören Holding Yönetim Kurulu üyesi Meltem Demirören Oktay, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, eşi Hasan Gülbaran, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ile öğrenciler hazır bulundu.

Haberin Devamı

2 milyon 300 bin TL’lik fon

İmza töreni öncesinde kürsüye çıkan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, iki özel eğitim anaokulunun ve futbol sahasının yapımını üstlendiklerini belirterek, toplam 2 milyon 300 bin liralık bir fon temin ettiklerini söyledi. Bu okullara devam edecek engelli çocukların, erken yaşta alacakları özel eğitim sayesinde, hayata dezavantajlı başlamaktan büyük ölçüde kurtulacağını vurgulayan Demirören, “Federasyonumuzun, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 13’ünü oluşturan engelli vatandaşlarımıza ve onların sorunları için çalışmalarını hepiniz biliyorsunuz. Bu konuda farkındalık yaratmayı, öncü olmayı her zaman borç bildik. Bize göre futbol sadece rekabetçi bir oyun değil aynı zamanda birlik ve dayanışmaya, takım olmaya, toplum olmaya yönelik büyük bir çağrıdır. O yüzden sosyal sorumluluk denince futbol hemen öne çıkar ve her zaman çıkmalıdır, buna inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

NE DEDİLER?

- Hacı Ömer Kartal (Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü): “Böyle bir projeye öncü olan ve bizleri mutlu eden TFF Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören ile TOGEMDER Başkanı sayın Saddet Gülbaran’a Aksaray halkı adına şükranlarımı arz ediyorum.”

- Necmi Özen (Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü): “Eskişehir’de sayıları 2 bin 500’e varan özel çocuklarımızın aileleri ve sayın bakanımızın selamlarını getirdim. Okul öncesi eğitim her şeyin başlagıcıdır. Çocuklarımızın okul öncesi eğitim ile buluşması büyük önem taşımaktadır. TFF Başkanımız Yıldırım Demirören ile TOGEMDER Başkanımız Saadet Gülbaran’a teşekkürü borç biliyorum. Projenin hayırlı olmasını, herkese örnek teşkil etmesini temenni ediyorum.”

İsimleri yazılı forma

Protokol imzalarının atılmasından sonra TFF Başkanı Yıldırım Demirören, konukları TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen’e sırtlarında özel olarak isimlerinin yazılı olduğu Türk Milli Takımı formalarından hediye etti. İmza törenine katılan öğrencileri de unutmayan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, törenin bitiminde salondaki tüm çocuklara Türk Milli Takım forması ve Türkiye şapkası hediye etti.

Haberin Devamı

‘Amacımız evlatlarımızı topluma kazandırmak’

TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran ise yaptığı konuşmada verilen destek için başta Başkan Yıldırım Demirören olmak TFF’ye teşekkürlerini sunarak, şunları söyledi: “TFF ve TOGEMDER arasında yapılacak, içinde mini futbol sahası bulunan özel eğitim anaokulunun protokol imza töreninde bulunmaktan dolayı çok mutluyum. 2005 yılında sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinde bir sosyal dayanışma merkezi olarak kurulan TOGEM, hizmet aşkı ve azimle kısa sürede faaliyet alanını Türkiye çapında genişleterek 2012 yılında TOGEMDER adını aldı. TOGEMDER; çocuklarda öğrenme sorununa yol açan sorunların erken teşhisi ve sorun yaşayan evlatlarımızın topluma kazandırılmasında çok önemli bir rol oynamaktadır. 2015 yılı bitmeden 5 özel eğitim anaokulu ve 1 özel mesleki eğitim merkezinin açılışını yapmayı planlıyoruz. Şahsım ve kurumum adına yaptıkları hayırlar adına başta sayın Demirören olmak üzere TFF yönetimine teşekkürü borç biliyoruz. Yeni okulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Haberin Devamı