Gazete Vatan Logo

Fransız rektörden hayat dersi!

Sevil Sevimli’nin rektörü öğrencisine destek verdi

6 sanıklı DHKP-C davasında bügün ikinci duruşma yapıldı. Sanıklardan Fransız ve Türk vatandaşı olan öğrenci Sevil Sevimli’nin Fransa’daki rektörü de duruşmayı izleyerek öğrencisine destek verdi.

FRANSA’dan öğrenci değişim programı kapsamında geldiği Eskişehir’de yasadışı örgüt üyesi olduğu iddiasıyla tutuklanıp, 3 ay sonra tahliye edilen Sevil Sevimli’nin (21) yurtdışına çıkış yasağı kaldırılmadı. Mahkeme, savcının görüşüne rağmen bu istemi reddetti.

BAŞKONSOLOS DA İZLEDİ

Bursa 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıkan Sevimli’nin duruşmasını Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Herve Magro ile Lyon 2 Üniversitesi Rektörü Jean Luc Mayaud da izledi. Lyon 2 Üniversitesi Rektörü Mayaud, “Bazen 20 yaşındaki bir insan dünyayı değiştirmek ister. Biz Sevil’in Fransa’ya dönmesine destek için buradayız. Sevil, Aralık ayındaki sınavlara giremeyecek. Sene kaybı yaşayacak, onun için özel bir prosedür uygulanmayacak” dedi. Aynı davada tutuksuz sanıklardan Ceren Cevahir duruşmada hazır bulunurken Burcu Akın, Kezban Yıldırım, Mustafa Erdal Harman ve Seren Özçelik, bugünkü celseye katılmadı.

Suçu Grup Yorum konserine gitmek

FRANSA’dan, öğrenci değişim programı kapsamında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi’nde son sınıf eğitimini tamamlamak için geçen yıl Eskişehir’e gelen Sevimli, 9 Mayıs 2012 tarihli DHKP-C operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Sevimli örgüt üyesi olmak, 1 Mayıs mitingine katılmak, Grup Yorum konseri izlemek, parasız eğitim pankartı açmak suçlaması ve delilleriyle tutuklandı, 3’üncü yargı paketi kapsamında tahliye edildi.


Haberin Devamı