Gazete Vatan Logo

FLAŞ! 'Köşk adayımız...'

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, "demokrasiden yana umut vaadeden, pırıl pırıl, güzel bir Cumhurbaşkanı adayları olacağını" bildirdi.

Kaplan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kafası karışık olmayan, en net partinin HDP olduğunu ifade ederek, bugün toplantı yapacaklarını ve hem 22 Haziran Kongresi'ni hem de Cumhurbaşkanlığı konusunu konuşacaklarını bildirdi. Kaplan, "Sağın iki adayı olacak belli. Biri fundamentalist, biri nasyonalist olacak . Bir halkın adayı eksik. İnanın demokrasiden yana umut vaadeden, pırıl pırıl, güzel bir adayımız olacak ve bu seçimleri demokrasi şölenine çevireceğiz" dedi.

Musul'daki gelişmelere değinen Kaplan, "IŞİD, Musul, konsolosluk, baskın, işgal, bayrak indirme, şoförler, rehine, fidye, diplomasi... Hükümet bize tam 4 gündür 'aman hassasiyet kıpraşmayın' diyor. Biz de sabırla bekliyoruz" diye konuştu.

Meclis'e genel görüşme önergesi verdiklerini anımsatan Kaplan, şöyle devam etti:

"Dışişleri Bakanı 'liderlere biraz bilgi vereyim' dedi. Boş bilgiler, boş. Bekliyoruz. Ama Başbakan beklemiyor mübarek Rize'den başlamış, Gürcistan sınırından kıyı kıyı gidiyor, Cumhurbaşkanlığı seçimi derdinde. Orada insanlar, aileleri perişan, umut, çözüm bekliyorlar. Diplomasi yürüyor. Ne diplomasisi? Bu örgütlerle hangi siyasi diplomasi yürür? Gelin yüreğiniz elveriyorsa genel görüşmeyi açık yapalım. 'Hayır çok hassas' diyorsanız, eğer gerçekten bir şeyler söyleyecekseniz kapalı oturum da olabilir. Konsolosluk görevlileri, şoför bırakıldıktan sonra da gerekirse açıklarsınız. Burada hükümeti biraz daha sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Meclis Başkanı'nın da genel görüşmeyi bir an önce, bu hafta içinde gündeme almasını bekliyoruz."

Haberin Devamı