Gazete Vatan Logo

Fiili livata ne demek? TCK’ya göre fiili livata suçu nedir?

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında işlenen yaşlı kadınlara attığı cinsel içerikli mesajlarla Türkiye’nin gündemine oturan Sinan Sardoğan tutuklandı. 2018'de 'fiili livata' suretiyle 12 yaşındaki A.A'ya tecavüz eden Sinan Sardoğan cezaevine gönderildi. Müge Anlı canlı yayında Sinan Sardoğan'ın tecavüz ettiği çocuğun erkek olduğu bilgisini paylaştı. Peki, fiili livata nedir, ne anlama geliyor?

Fiili livata ne demek? TCK’ya göre fiili livata suçu nedir?

12 torunu olan Arife Gökçe'ye ve birçok yaşlı kadına attığı iğrenç mesajlar ifşa olan Sinan Sardoğan İstanbul'da 'fiili livata suretiyle 12 yaşında bir çocuğa tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı. Peki, Fiili livata ne demek? TCK’ya göre fiili livata suçu nedir?

Fiili livata ne demek?

Tecavüzcü kişinin erkek ya da kadın mağdura anüs yolu ile gerçekleştirdiği cinsel ilişkidir. Raporlarda livata yapılan kişi pasif, yapan ise aktif olarak yer almaktadır.

Livata nedir?

Livata kelimesinin ilk anlamı erkekler arasındaki cinsel ilişkidir. Kuran'ı Kerim'in ayetlerine ve Hz. Muhammed'den günümüze kadar gelen hadislere göre en büyük günahlardan biri sayılan livita Araf Suresinin de 82. ayetinde Hz. Lut kavmine ''siz kadınlardan yana yüz çevirip erkeklere şehvetle yaklaşıyorsunuz. Böyle yaparak sizden önceki hiçbir kavmin işlemediği büyük bir günah işliyorsunuz'' der.

Hukuk alanında, anüs yolu ile gerçekleştirilen tecavüz, livata olarak tanımlanır. Fiili livata olarak da geçen bu terim kendi içerisinde ikiye ayrılır. Bir kez gerçekleştirilen tecavüz suçuna akut livata denir. Kronik livata ise birçok kez ifa edilmiş tecavüz anlamına gelir.

Haberin Devamı