Gazete Vatan Logo

‘Fezlekelerin içeriğine girmeyiz’

TBMM Başkanı Çiçek, dört bakan hakkındaki fezlekelerle ilgili “Biz içeriğine girmeyiz. Sadece böyle bir yazı geldiğini Genel Kurul bilgisine sunarız” dedi.

Liderlerin açıklamalarıyla miting meydanlarına damga vuran rüşvet ve yolsuzluk iddiaları, 4 eski bakan hakkındaki fezlekeler nedeniyle seçime ramak kala Meclis’te de gerilim konusu. AK Parti seçim öncesi eski bakanlarıyla ilgili iddiaların fezlekelerin incelenmesi yoluyla detaylarıyla kamuoyuna malolmasına ve fezlekelerin Meclis’te tartışma konusu yapılmasına karşı çıkarken, muhalefet ise Meclis’i olağanüstü toplayarak bu yolun kendisine açılmasını sağlamaya çalışıyor.

İktidar ve anamuhalefetin yoğun baskısı altındaki TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, bakanlarla ilgili dosyaları incelemeye açıp açmama konusunda nasıl bir tavır sergileyeceği merak konusu. Hukukçulardan alınan görüşler ve Meclis İçtüzük hükümleri çerçevesinde Meclis yönetiminde genel eğilimin “bilgiye sunup, genel incelemeye açmama” yönünde oluştuğu öğrenildi.

‘İlk genel kurulda’

Meclis’in 18 Mart’ta toplanma talebini sadece gazetelerden okuduğunu söyleyen Çiçek ise, fezlekelerin okunup okunmayacağına ilişkin tartışmalarla ilgili dün şunları söyledi: “Zaten ilk Genel Kurul’da okunmak üzere talimat vermiştim. Ne zaman toplanırsa. Ben o talimatı verdiğimde 26 Mart’ta toplanacak gözüküyordu. Ama yeni bir talep olursa bakacağız. Biz fezlekelerin içeriğine girmeyiz. Sadece böyle bir yazı geldiğini Genel Kurul bilgisine sunarız. Tartışılacak bir yanı yok bunun.” Çiçek, Meclis soruşturmasının ise 55 milletvekilinin soruşturma önergesi vermesiyle doğrudan doğruya başlayacağını söyledi.

CHP: O odaya gireriz

Çiçek’in sınırlamalara gitmesi durumunda, CHP’nin bu konudaki tutumunu sertleştireceği ifade ediliyor. CHP’li bir kaynak, “Gerekirse fezlekelerin tutulduğu odaya da gireriz, not da alırız fotoğraf da çekeriz” dedi.

Haberin Devamı