Gazete Vatan Logo

FETÖ’cü başsavcı alnından öpmüş!

Savcı Ferhat Sarıkaya tüyler ürperten itiraflarına bir yenisini ekledi. Sarıkaya, Genel Sekreter Enver Arpalı’nın intihar ettiği Van Üniversitesi soruşturması için cemaat üyesi Başsavcı Kemal Kaçan’ın onu alnından öptüğünü açıkladı.

FETÖ’cü başsavcı alnından öpmüş!

Ankara Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, 2005’te Van 100. Yıl Üniversitesi’ne yönelik yapılan ve Genel Sekreter Enver Arpalı’nın intihar ettiği soruşturmada da cemaat parmağı olduğunu itiraf etti. Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre Ferhat Sarıkaya, dönemin Van Başsavcıvekili Muharrem Morgül’ün bir gün kendisini odasına çağırdığını belirterek “Van 100. Yıl Rektörü (Prof. Dr. Yücel Aşkın) hakkında bir ihbar bulunduğunu, bunun soruşturulacağını, tıbbi cihaz alımı ihalesinde yolsuzluk yapıldığını, bu konuyu araştırmamı istedi. Van’da en kıdemsiz savcı ben olmama rağmen soruşturmayı bana verdi” dedi.

‘Başsavcı yerine vekilin sözü geçti’

Üniversitede arama yaptırarak çeşitli tarihi eserlere ve dokümanlara el koyduran, Rektör Aşkın ile Genel Sekreter Enver Arpalı’nın tutuklatan Savcı Sarıkaya, Başsavcı Vekili Morgül’ün Fethullah Gülen grubuna mensup olduğunu belirterek, “Çocuklarım onların okullarına giderdi. Rektörün tutuklanması üzerine Başsavcı Kemal Kaçan dahil beni tebrik ettiler. Başsavcı hatta beni alnımdan öptü. Bunlardan olmamasına rağmen böyle davrandı. Başsavcının savcılar üzerinde gerçekte bir hakimiyeti yoktu. Biz vekile bağlı olarak görev yapıyorduk” dedi.

Haberin Devamı

Şoruşturmayı Uçkan’la yaptı

Sarıkaya, ifadesinde Morgül’ün soruşturmayı Van KOM Müdürü Mustafa Uçkan’la (Şemdinli Davası’nda beraber çalışacağı) beraber yapabileceğini söylediğini belirtti: “Onun her türlü yardımı yapacağını söyledi. Uçkan da aynı yapıya mensup birisidir. Uçkan’la genelde geceleri buluşup operasyonla ilgili konuları konuşurduk. Üniversite rektörü, birçok kişiye ilişkin fişleme yapmıştı. Eşi kapalı olanları, namaz kılanları, Nurcu olanları, Fethullahçı olanları ayrı ayrı yazmıştı. Çıkan belgeler içerisinde bunları gördük. Suç örgütünün bir faaliyeti olduğunu düşünerek genel sekreter ve yardımcıları üzerinden bunu gerçekleştirdiğini tespit ettim.”