Gazete Vatan Logo

Fatih Özer yakalandı mı? Thodex’un kurucusu Fatih Özer nerede yakalandı, hangi ülkede, para iadesi yapacak mı, ne kadar dolandırdı?

Thodex’un kurucusu Fatih Özer yakalandı mı? Türkiye'nin en büyük kripto para vurgununa imza atan ve yüklü miktarda para ile yurt dışına kaçan Thodex'in kurucusu Fatih Özer Arnavutluk'ta yakalandı. Peki, Thodex’un kurucusu Fatih Özer kimdir, nerede yakalandı, hangi ülkede, para iadesi yapacak mı, ne kadar dolandırdı?

Fatih Özer yakalandı mı? Thodex’un kurucusu Fatih Özer nerede yakalandı, hangi ülkede, para iadesi yapacak mı, ne kadar dolandırdı?

Thodex'in kurucusu Fatih Özer Arnavutluk'ta yakalandı. Arnavutluk Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Bledar Çuçi bugün sabah saatlerinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Kırmızı bültenle aranan Thodex’in kurucusu firari Faruk Fatih Özer Arnavutluk’ta yakalandığını ve kimliğinin biyometrik sonuçlar ile de teyit edildiğin iletti. Emniyet Genel Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığınca Fatih Özer’in Türkiye’ye iadesi işlemlerine başlandı. Peki, Fatih Özer'in yakalanması sonrası mağdurlar araştırmalarını hızlandırdı. Peki, Fatih Özer nerede yakalandı? Thodex para iadesi yapılacak mı?

Fatih Özer yakalandı mı?

Büyük vurgun ile Türkiye'den kaçtıktan sonra hakkında kırmızı bülten çıkartılan ve her yerde aranan Fatih Özer yakalandı.

Fatih Özer nerede, hangi ülkede yakalandı?

Fatih Özer'in Arnavutluk’un Vlora kentinde yakalandı.

Thodex para iadesi yapılacak mı?

Thodex mağdurlarına para iadesi konusunda bir gelişme olup olmayacağı ilerleyen günlerde yargılama seyrine göre belli olacak. Thodex'te aktif hesabı olan 391 bin kişi kripto para yatırımlarının akıbetini merak ediyor.

Haberin Devamı

Thodex’un kurucusu Fatih Özer ne kadar dolandırdı?

Thodex'te aktif hesabı olan 391 bin kişinin panik halinde olduğu belirtiliyor. Kripto para yatırımcılarını endişelendiren iddia ise Thodex'in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık kripto para ile Tayland'a kaçtığı yönünde.

Faruk Fatih Özer kimdir?

Thodex'te yaşanan sorun üzerine dolandırıldıklarını düşünen yatırımcılar Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer'i araştırmaya başladı. Thodex Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in sosyal medya hesaplarının da aktif olmadığı belirtiliyor. Peki Faruk Fatih Özer kimdir? Faruk Fatih Özer Thodex ile binlerce kişi dolandırdı mı yoksa bunlar sadece bir iddia mı? İşte Faruk Fatih Özer kimdir sorusunun yanıtı;

Faruk Fatih Özer 2008 yılında kripto para işine girdi. Faruk Fatih Özer Koineks adlı şirket ile adını duyurdu. Faruk Fatih Özer 2017 yılının eylül ayı ile beraber Thodex'i kurdu. Faruk Fatih Özer Thodex'e yatırımcı çekmek için 2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıklamıştı. Thodex şirketi başta Türkiye olmak üzere Myammar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu. Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla (kripto varlık) dün akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıktığı iddia edildi.

Haberin Devamı