Gazete Vatan Logo

F-16 köye düşmesin diye kendini feda etti

Nevşehir’de Ovaören köyü yakınlarındaki dağlık alana düşen F-16 tipi savaş uçağında şehit olan Hava Pilot Üsteğmen Yasin Boy’un köylüleri kurtarmak için kendi canını feda ettiği ortaya çıktı

F-16 köye düşmesin diye kendini feda etti

Adana’dan önceki akşam saat 18.30 sıralarında eğitim için havalandıktan sonra Nevşehir’in Gülşehir ilçesine bağlı Ovaören köyü yakınlarında dağlık alana düşen F-16 savaş uçağının pilotu Hava Pilot Üsteğmen Yasin Boy, dün memleketi Samsun’da göz yaşları içinde toprağa verildi. Cenaze töreninde konuşan şehidin ağabeyi Rasim Boy, “Yasin uçağın köyün üzerine düşmemesi için çok uğraşmış. Uçağın köye düşmemesi için canını feda etmiş. Köyü geçtikten sonra boş bir dağa çarpmış” dedi.

İncirlik’te tören

Evli ve 1 çocuk babası olan Şehit Havacı Üsteğmen Yasin Boy için İncirlik’teki 10’ncu Tanker Üs Komutanlığı’nda da tören düzenlendi. Törene, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 6’ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, şehidin silah arkadaşları, babası Ramazan, annesi Gül, astsubay ağabeyi Levent, eşi Çağla Boy ile 4 yaşındaki oğulları Meriç katıldı.

Haberin Devamı

‘Nasıl gittin?’

Şehidin anne ve babası yakınlarının desteği ile ayakta dururken, Çağla Boy, şehit eşinin tabutuna sarılıp öptükten sonra, “Nasıl gittin” diyerek gözyaşı döktü. Törenin ardından şehidin cenazesi uçağa götürülürken, ağabeyi Levent Boy, asker selamı verdi.