Gazete Vatan Logo

Eylem planı Görese Dağı'ndan!

Eylem planı Görese Dağı'ndan!

Gaziantep’teki olayı planlayan PKK’lı terörist ‘’İrfan Amed" bir yıl önceki operasyondan kurtuldu. Görese dağında saklandı ve önceki günkü eylemi gerçekleştirdi.

Gaziantep’te meydana gelen eylemi düzenleyen PKK’lı terörist ‘’İrfan Amed" kod adlı Mehmet Tahir Kılıç’ın, Diyarbakır'ın Dicle ilçesi ile Elazığ sınırındaki Görese dağından gelerek eylemi gerçekleştirdiği belirlendi. 22 yıldır örgütün dağ kadrosunda yer alan Kılıç, 2006'ya kadar Tunceli ve Erzurum bölgelerinde faaliyet yürüttü. 2011 Eylül ayından bu yana Görese dağında olduğu belirlenen Kılıç ele geçirilemedi.

Eylem planı Görese Dağından

Yaklaşık bir yıl önce Görese dağında kalabalık bir terörist grubun barındığı belirlenmiş ve 15 Aralık 2011 günü operasyon düzenlenmişti. Diyarbakır, Elazığ, Tunceli, Erzurum ve Bingöl bölgelerine terörist grup aktarılması amacıyla üs olarak kullanılan Görese dağındaki operasyonda, örgütün Dicle sorumlusu ‘’Armanç’’ kod Hüseyin Akdoğan ve 21 terörist ölü ele geçirilmiş, aralarında Kılıç’ın da bulunduğu 12 terörist ise kaçmıştı.

Yedi ayrı kamp yerinin imha edildiği operasyonda, uydu alıcı cihazı, telsiz anten sistemi, dizüstü bilgisayar, 24 KW'lık jeneratör, mazot bidonları, 50 tonluk plastik su tankı, 15 adet büyük boy gaz tüpü, 2 ton gıda malzemesi, CD'ler, fotoğraflar, silah bomba ve mermiler, terör örgütünün kongre kararlarını içeren yazılı dokümanlar ele geçirilmişti. Bu operasyonda aralarında Kılıç’ın da bulunduğu 12 terörist kaçtı. Kılıç, önceki gün Gaziantep saldırısını planladı.

Eylem planı Görese Dağından

Haberin Devamı