Gazete Vatan Logo

Evlilik yıl dönümünde büyük armağan oldu

Zeytin Dalı şehidi Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nı (25), şehit eden PKK/YPG’li teröristlerin yakalanarak Hatay’a getirilmesi ailesinin acısını bir nebze de olsa dindirdi

Evlilik yıl dönümünde büyük armağan oldu

Zeytin Dalı Harekatı’nda 23 Ocak’ta şehit olan ancak cenazesi 2 ay sonra bulunarak memleketi Kayseri’de toprağa verilen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nı (25), şehit eden PKK/YPG’li teröristlerin yakalanarak Hatay’a getirilmesi, ailesini mutlu etti. Anne Sibel Muratdağı, teröristlerin oğlu ve gelinin evlilik yıl dönümünde yakalandığını belirterek, bunun en büyük armağan olduğunu söyledi. Anne Muratdağı, içinin soğuması için teröristlerin idamını istedi. Afrin’de Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nı katleden PKK’lı teröristler MİT’in düzenlediği operasyonla yakalanarak, Hatay’a getirildi. Haberi alan anne Sibel Muratdağı, “Şu an bir taraftan mutluyum ama bir taraftan da acım tekrar tazelendi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Rabbimin izniyle yakalandılar. Onların en ağır cezayı almasını istiyorum. Bizim canımızı yaktılar. Yakalandılar, Allah emeği geçen herkesten razı olsun. O pislikleri bulup, yakaladılar. Benim içimin soğuması için idam edilmelerini istiyorum. İçeri girip devletin ekmeğini, suyunu yiyip, içerek yatmalarını istemiyorum. Bizim canımızı yaktılar, kendilerinin de canı yansın” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bunlar hala yaşıyor mu

Yaşanan süreçte çok yıprandıklarını belirten anne Sibel Muratdağı, teröristlerin oğlunun evlilik yıl dönümünde yakalandıklarını ifade ederek, bunun kendilerine bir armağan olduğunu söyledi. Anne Muratdağı, “Biz, çok acı çektik. Cesedi uzun süre bulunamayınca, aklımıza hep yaşıyor olabileceğini getirdik. Bir uçak sesi duysam oğlum aklıma geliyor. Çocuklarımıza bir eziyet ettiler mi diye düşünüyorum. Dışarıda insanlara söylemesi çok kolay geliyor ama bizim için çok zor. Şehitlik çok güzel bir mertebe Allah herkese nasip etmiyor. Ancak, 2 aylık sürede yaşananlar bizi çok üzüyor. Ben bu katillerin harekat sırasında öldüğünü zannediyorum. Bir anda böyle duyunca ‘bunlar hala yaşıyor mu?’ dedim. Mutlu oldum. Ancak, içimin soğuması için en ağır cezayı çekmelerini istiyorum. Şehitlerimizin canına nasıl kıydılarsa onlar da ölsünler” dedi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın 1 yıldır evli olduğu eşi Birgül Muratdağı’nın yakalanan teröriistlerin getirildiği Hatay’a gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Rahat uyu Oğuz yakalandılar
Katilleri Afrin’de yakalanan şehit Oğuz Kağan Usta’nın eşi Saide Usta, 3,5 yaşındaki kızı Miray Nil ile Ankara’da eşini ziyaret etti
Zeytin Dalı Harekatı sırasında Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın şehit edilmesi olayına karışan 9 teröristin dün Afrin’in Raco beldesinde yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinin ardından, Usta’nın Antalya’da öğretmen olarak görev yapan eşi Saide Üstüner Usta, Ankara’ya gelerek eşinin Cebeci Askeri Şehitliğindeki kabrini ziyaret etti. Oğuz Kağan Usta’nın kabri başında dua eden Usta, 3,5 yaşındaki kızı Miray Nil ve ailesi ile birlikte eşinin kabrini çiceklerle donattı. Piyade Üsteğmen Oğuz Kağan Usta, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 23 Ocak’ta şehit olmuştu. Piyade Üsteğmen Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın şehit edilmesi ve akabinde Usta’nın naaşının kaçırılması olayına karışan 9 terörist, Suriye’nin Afrin kentinde MİT ve jandarma birimlerinin yürüttüğü başarılı operasyonla yakalanarak Hatay’a getirilmişti.

Haberin Devamı