Gazete Vatan Logo

Evlada kartopuyla veda!

Kartopu oynarken bir esnaf tarafından öldürülen gazeteci Nuh Köklü son yolculuğuna uğurlandı. Anne Çiğdem Köklü, oğlunun tabutu omuzlar üzerinde giderken kar topuyla yolcu etti.

Evlada kartopuyla veda!

İstanbul Kadıköy’de arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada Serkan Azizoğlu adlı bir esnaf tarafından göğsünden bıçaklanan gazeteci Nuh Köklü için memleketi Ankara’nın Etimesgut İlçesinde tören düzenlendi. Köklü’nün tabutunun üzerine kartopları ve kalemler bırakıldı. Arkadaşları ellerinde ‘Gazetecilere dokunma’ yazılı pankartlar taşıdı. Abla Hüsniye Alagöz, Köklü’nün tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Başşağlığı bile dilemedi

Acılı abla, Türkiye’de camların canlardan daha kıymetli olduğuna dikkati çekerek, “İnsanın canının kıymeti yokmuş bu ülkede. Adam ‘iki gün sonra çıkacağım’ diyormuş. Neye güvenerek çıkacakmış? Yarın bir gün unutulacak değil mi? ’Esnaf polis, esnaf şöyle, esnaf böyle’ diyorlar. Erdoğan başsağlığı bile dilemiyor. Hiç kimseye güvenemeyecek miyiz? Kartopu cama değdi diye insan mı öldürülür” diye konuştu. Teyzesi Pakize Kaplan ise, katilin idam edilmesini istediğini söyledi. Cenaze götürülürken anne Çiğdem Köklü’nün elleriyle yaptığı kartopuyla oğlunu uğurlaması duygusal anlar yaşattı.

Haberin Devamı

İlaç kullanmıyordu

Olaydan sonra aktar dükkanı taşlanırken, komşuları ise katil zanlısı Serkan Azizoğlu’nun dengesiz hareketleri ile dikkat çektiğini söyledi. Komşuları Azizoğlu’nun epilepsi hastası olduğunu, ancak ilaç kullanmak istemediğini belirterek “Bize ‘ilaç kullandığımda çok uyuşuk oluyorum, kullanmak istemiyorum’ diye dert yanıyordu. Ancak o zaman da çok dengesiz tavırları oluyordu. Hatta bundan yıllar önce başka bir esnaf arkadaşımıza bıçak çekip, saldırmıştı. Babası da bundan dert yanıyordu. Hatta babası dükkanı 80 bin TL hava parası karşılığı satılığa çıkarmıştı. Oğlunun yüzünden buradan gitmek istiyordu” dedi. - Efe SÖNMEZ HABER MERKEZİ