Gazete Vatan Logo

Eski Bakan atanamayan öğretmenleri kızdıracak

Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlayan Nimet Baş, Bakanlık yaptığı dönemlerden, 28 Şubat sürecinde yaşadıklarına kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Bir dönem Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı yapan, bir önceki dönem Milli Eğitim Bakanlığı yapan ve Türkiye'nin en çok konuşulan siyasetçilerinden biri olan Ak Parti İstanbul Milletvekili Nimet Baş suskunluğunu bozdu.

Atanamayan Öğretmenler ile ilgili "Bana hakaret eden öğretmenlerin atanmaması eğitim için daha hayırlı" diyen Baş, 28 Şubat süreci için ise, "Asıl hedef Erdoğan'dı" diye konuştu.

28 Şubat sürecinde yaşadıklarını anlatırken zaman zaman gözleri dolan Nimet Baş, Çevik Bir ve dönemin simge isimlerinin gözaltına alındığını görünce çok duygulandığını belirtti.

O ÖĞRETMENLERİN ATANMAMASI DAHA HAYIRLI

Ben 55 bin öğretmen ataması meselesini defalarca anlattım... Milli Eğitim Bakanı olarak her yıl bütçe planlamasını yaparken Maliye'den bütçe talep edersiniz. Yüksek düzeyde talep edersiniz, bunlar bütçe olanakları çerçevesinde değerlendirilir. Ben de böyle bir atama yapmayı planladığımızı Plan Bütçe Komisyonunda ifade ettim. Bir önceki yıl, Maliye'den bize 25 bin kadro çıktığı halde 40 bin öğretmen ataması yapmayı planladığımızı ifade etmiştim, bunu gerçekleştirdik. Ayrıca en yüksek öğretmen atamasının gerçekleştiği dönem de benim Milli Eğitim Bakanlığı dönemimdir. Bütün bunlara rağmen en büyük haksızlığa ben uğradım... Sözler ve vaatler konusunda elbette devamlılık var. Mesela Hüseyin Çelik'in vermiş olduğu "Sözleşmeli öğretmenlere kadro" sözü benim dönemimde gerçekleşti... Ben öğretmen camiasında sevgiyle anılan biriyim. Ama sosyal medyada benim çocuğuma bile beddua yazan öğretmen adayları var. İnanılmaz hakaretler ediliyor. Bana hakaret eden, o kadar kötü bir dili kullanabilen kişi gerçekten öğretmense onun atanamaması eğitim açısından daha iyidir.

ASIL HEDEF ERDOĞAN'DI

"28 Şubat'ın asıl hedefi Tayyip Erdoğan'dı" diyen Nimet Baş, müvekkili olan iş adamlarına bu yönde sorgulama yapıldığını söyledi. Sorgulamada, "Tayyip Erdoğan'a para veriyor musunuz?" diye sorulduğunu belirten Baş, şöyle devam etti: "Sayın Başbakan'ın o dönemdeki siyasi gücünü ve sempatisini de ortadan kaldırmaya yönelik bir girişimdi 28 Şubat. Hedef Erdoğan'ı tamamen yok etmek, siyaset arenasında söz sahibi olabilecek bir aktör olmaktan çıkarmaktı. Sanığı baskı altına alıp, Erdoğan'a para verdiğine yönelik açıklamalar almak istiyorlardı. Ama bütün bunlara rağmen bir açık bulunamadı. Mizansende bile Fadime Şahin, Ali Kalkancı gibi sahte isimler kullanıldı. Muhafazakar camia içinde olan herkes Ali Kalkancı diye bir şey olmadığını bilir, 'Bu nereden çıktı? Kimdir?' diyorlardı."

"ÇEVİK BİR GÖZALTINA ALININCA DUYGULANDIM"

Balçiçek İlter'in "Çevik Bir ve dönemin simge isimleri gözaltına alınınca ne hissettiniz?" sorusuna Nimet Baş, "Duygulandım." diye cevap verdi. Baş, "Çünkü bu isimler çok büyük haksızlıklar yaptılar. Bizzat şahit oldum. Umarım o dönemin tüm mağduriyetlerini giderecek bir yargılama olur. Bizlerin göreceği şekilde yargılanıyor olmasına 'Şükür' dedim" diye konuştu.

Haberin Devamı