Gazete Vatan Logo

Ergenekon firarisi hakkında flaş karar

Ergenekon davasının firari sanıklarından emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkındaki gıyabi tutuklama kararı kaldırıldı.

Ergenekon davasının firari sanıklarından Emekli Tümgeneral Mustafa Bakıcı hakkındaki gıyabi tutuklama kararı kaldırıldı. Bakıcı’nın avukatının yakalama kararının da kaldırılması için sanığın yargılandığı İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuracağı öğrenildi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ergenekon davasında ifadeleri alınamadığı için dosyaları ayrılan 5 sanığın yargılanmasına geçtiğimiz günlerde İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanılmıştı. İlk duruşmada Bakıcı’nın avukatı müvekkilinin yokluğundaki tutuklama ve yakalama kararının kaldırılmasını talep etti. Mahkeme bu talebi reddetti.

Bunun üzerine Bakıcı’nın avukatı Mahir Işıkay bir üst mahkeme olan İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz dilekçesi sundu. Dilekçede, Bakıcı hakkındaki gıyabi tutuklama ve yakalama kararının kaldırılması istendi.

Başvuruyu inceleyen İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Mustafa Bakıcı hakkında yokluktaki tutuklama kararının kaldırılmasına hükmetti. Bakıcı hakkındaki yakalama kararının kaldırılması talebinin mahkemesince değerlendirilebileceğine değinilen kararda, “Sanığın duruşmaya gelmesi halinde tutuklanmayacağı yönünde kendi mahkemesince değerlendirme yapılmasına, bu konuda itiraz mercii olarak mahkememizin görevli olmaması nedeniyle karar verilmesine yer olmadığına karar verilmiştir” denildi. Bakıcı hakkında “İnternet Andıcı” davasında 8 Ağustos 2011’de yakalama kararı çıkarılmış, yokluğunda tutuklama kararını ise kapatılan Özel Yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 30 Aralık 2011’de vermişti.

Bakıcı’nın avukatının yakalama kararının da kaldırılması için sanığın yargılandığı İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvuracağı öğrenildi.

Haberin Devamı