Gazete Vatan Logo

Erdoğan kimlerle görüşecek?

Gezi Parkı ile ilgili Başbakan ile görüşecek isimler belli oldu. İşte o 19 kişilik liste...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı konusunda hükümetten taleplerde bulunan bazı topluluklarla çarşamba günü görüşecek" açıklamasına Taksim Dayanışması Platformu'ndan yanıt geldi.

Gezi Parkı eylemlerinin öncüsü olan Taksim Dayanışması tarafından Twitter'da yapılan açıklamada, "Bülent Arınç'ın görüşeceğini söylediği toplulukların kimler olduğunu biz de merak ediyoruz. Bu akşam, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın basına verdiği demeçte anılan görüşmenin Taksim Dayanışması ile ilgisi yoktur" denildi.

İŞTE 0 19 İSİM

Bugün netleşen listede yer alan 19 isim şöyle;

Tiyatro sanatçısı Ahmet Mümtaz Taylan, yönetmen Kutluğ Ataman, gazeteci Hayko Bağdat, Prof. Dr. Hale Çağrıcı, Greenpeace kampanya sorumlusu Hilal Atıcı, menajer Can Saban, mimar Rümeysa Özel, mimar Selva Gürdoğan, Taksim Platformu Sözcüsü ve akademisyen Betül Tanbay, Helsinki Yurttaşlar Platformu Emel Kurma, TEMA Kampanya Koordinatörü Göksen Şahin, üniversite öğrencisi Nil Eyüboğlu, Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Özgür Demirtaş, Şehir Planlamacıları Odası ve Taksim Dayanışma Platformu sözcüsü Tayfun Kahraman, lise öğrencisi Turgut Ağabeyoğlu, sosyal medya uzmanı Zehra Öney, yayıncı Zülfikar Kürüm, Doç. Dr. İpek Akpınar ve eylemler sürecinde Başbakan'a yazdığı mektupla ses getiren AKP teşkilatı üyesi Bülent Peker.

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan "Başbakanla toplantı yapacak grupla ilgili bir bilgim yok! Arkadaşların uyarısıyla gördüm az önce. Soranlara mahsus selam.." yazarken;

Gazeteci Hayko Bağdat, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Resmi çağrı almamakla beraber Başbakan ile yapılacak toplantıya davet edildim. Dayanışma, Platform, Çevre Örgütleri, Öğrenciler, Sanatçılar vb değişik kesimlerin davet edileceğini biliyorum. Bu 'diyalog' toplantılarının devamı olacak gibi. Temsiliyetim kendimle sınırlı elbet. Taksim Dayanışması'nın toplantıya davet edileceğini biliyorum. Örgütlü yapısıyla, kabul etmeleri temsiliyet kabiliyetimizi arttıracaktır" dedi.

TAKSİM DAYANIŞMASI TEPKİLİ

Taksim'deki direnişin merkezinde bulunan Taksim Dayanışması ise şu açıklamayı yaptı:

"Kamuoyunun yakından takip ettiği üzere, Taksim Dayanışması heyeti Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’la görüşmüş ve taleplerini kendisi aracılığıyla hükümete iletmiştir. Bu görüşmenin ardından iletilmiş taleplere dair hiçbir açıklama yapılmamışken yeni ve nasıl oluşturulduğu belirsiz bir heyetle görüşmek, samimi bir diyalog çabasından ziyade kamuoyunu yanıltmaya ve milyonların günlerdir ülkenin dört bir yanında haykırdığı meşru ve demokratik taleplerin altını boşaltmaya yöneliktir.

Muhatap bellidir. Talepler ortadadır.

Taksim Dayanışması olarak talepleri bir kez daha vurgulayacağımız basın toplantısına katılımınızı bekleriz.

TAKSİM DAYANIŞMASI"

Haberin Devamı