Gazete Vatan Logo

Erdoğan da Daltonların Avarel’i

AKP’nin Daltonlar karikatürüne jet yanıt: Erdoğan Avarel’e, Unakıtan ise uyanık Joe Dalton’a benziyor

AKP’nin Samsun’daki Daltonlar karikatürüne jet yanıt: Erdoğan Dalton kardeşlerden Avarel’e, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ise uyanık kardeş Joe Dalton’a benziyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal partisinin Adıyaman mitingi yolculuğunda özel uçağındaki gazetecilerle sohbet etti. AKP’nin önceki gün Samsun mitinginde açtığı muhalefet liderlerini Daltonlara benzeten karikatüre yer veren afişe atıfta bulundu. Baykal, şöyle konuştu:



AVAREL BAŞBAKAN

AKP’liler muhalefet liderlerini Daltonlara benzetmiş. Daltonların iki özelliği vardır. Biri boyları birbirinden farklı, diğeri ise yolsuzluk yapmaları. Yaparken de her seferinde yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar. Bence bu benzetme muhalefet liderlerinden çok Başbakan Erdoğan’a, Unakıtan’a, Cüneyt Zapsu’ya ve Ofer’e yakışır. Muhalefet liderlerinin boyları aşağı yukarı birbirlerine yakın. Ama bu isimlerin Daltonlara benzetilmesi daha uygun düşüyor. Burada en uzunu olan Erdoğan da Avarel oluyor. Daltonların en uyanığı olan Jo’ya ise Unakıtan benziyor.

BİZ RED KİT’İZ

Muhalefet liderleri olarak bize soyguncu Dalton kardeşleri yakalayan Red Kit rolü uygun düşüyor. Bunlar yerli Dalton. Yerli Daltonların Tüpraş soygunu tarafımızdan suçüstü yapılmıştı.

HAKARET EDİYOR

Başbakan mitinglerde muhalefet partilerine hakaret ediyor. Hiçbir ülke sorunu ile ilgili tartışma yapmıyor. Biz Başbakan’ın yaptığı yanlışlıkları dile getiriyoruz ve ülke sorunlarını kendisiyle tartışmak istiyoruz. Başbakan ise “cibiliyet” diyor, “kervar yürür” diyor, “kılavuzu karga olanın” diyor. Hakaret ederek boşalmaya ve rahatlamaya çalışıyor. Gel televizyonda tartışalım diyoruz, kaçıyor. Tartışmadan kaçarak demokratlık olmaz.



Red Kid’in belalıları

Çizgi-roman kahramanı Red Kid, Morris (1923-2001) adli Belçikali çizer ile Goscinny (1926-1977) adli Fransiz yazar tarafindan yaratildi. Red Kid’in orijinal adi Lucky Luke’tur. Dünyanın en aptal köpegi Rin Tin Tin (orijinal adi Rataplan) ve hapisten beş yüzüncü defa kaçan ve tekrar yakalanıp hapse tıkılmasi gereken Daltonlar, Red Kid’in ’olmazsa olmaz’ıydılar. Dalton kardesleri kim unutabilir ki? En uzun boylu ve en aptal Averell, Jack, William ve en kisa boylu olan ama çetenin beyni konumundaki Joe...

Haberin Devamı