Gazete Vatan Logo

Enjektör Nedir, Ne İşe Yarar? Enjektör Arızası Neden Olur?

Yakıtı olarak yanma odasına miktarı belirlemek suretiyle gönderen parça enjektör olarak bilinmektedir. Özellikle otomobillerin çalışması konusunda sistemin kalbi olarak da ifade etmek mümkündür. Yani diğer bir ifadeyle hayati önem taşıyor.

Enjektör Nedir, Ne İşe Yarar? Enjektör Arızası Neden Olur?

Aynı zamanda dizel enjektör ve benzin enjektörü olmak üzere iki farklı yakıt için bu sistem üretimi gerçekleşir. Böylece arabanın marka ve modeline bağlı olarak entegre üzerinden kullanımı sağlanır. Dengeli şekilde yakıtı yanma odasına belirli bir miktar üzerinden ulaştırarak aracın çalışmasına imkan verir.

Enjektör Nedir?

Enjektör otomobillerin bir iletim parçası olarak öne çıkar. Bu parça özellikle yakıtı almak suretiyle yanma odasına belirlenmiş miktar doğrultusunda gönderen parçadır. Bu parça sayesinde araç yeterli oranda dengeli şekilde yakıt alır. Böylece yanma odası üzerinden araç çalışır duruma gelir.

Aracın motor üzerinden merkezi ya da kalbi konumunda olduğunu söylemek mümkündür. Böylece dizel enjektör ile benzinli enjektör üzerinden farklı yapıları eşliğinde üretimi sağlanarak araçlara yerleştirilir. Aracın çalışması ve sağlıklı, güvenli bir şekilde devam edebilmesi noktasında en önemli parça olduğunu söylemek mümkündür.

Enjektör Ne İşe Yarar?

Motor ile beraber yakıt üzerinden yanma odası doğrultusunda bağlantı parçası olarak enjektör öne çıkmaktadır. Bir aracın çalışması ve hareket edebilmesi, güvenli şekilde devam edebilmesini sağlayan en önemli merkezi parçadır.

Haberin Devamı

Bu parça yakıtı aldıktan sonra yanma odasına belirlediği dengeli miktar üzerinden ulaştırır. Böylece yanma odasında harekete geçen motor ile birlikte yakıt üzerinden araç kalkar. Aynı zamanda bunu sürekli olarak gerçekleştirmek süreciyle aracın uzun vadede yolda devam etmesine imkan vermektedir.

İki değişik yakıt türü için özel şekilde üretimin sağlanarak araçlara yerleştirilir. Bunlardan biri benzinli enjektör ve diğeri ise dizel enjektör olarak ifade edilmektedir. Böylece aracın kullanmış olduğu yakıta uygun şekilde yakıt, yanma odasına ulaştırılarak aracın motor üzerinden hareket etmesine imkan verilir.

Enjektör Arızası Neden Olur?

Enjektör üzerinden yaşanabilecek olası arızalar farklı sebeplerden dolayı söz konusu olabilir. Böyle durumlarda en yakın servise giderek yaşanabilecek orası arızalar karşısında çözüm bulmak büyük öneme sahiptir.

Haberin Devamı

- En yaygın sebepler arasında yakıt sistemindeki birikintilerin meydana getirdiği tıkanmadır.

- Aynı zamanda hatalı bir yakıt basınç regülatörü üzerinden de bu problem ortaya çıkabilir.

- Arızalı yakıt pompası yine enjektör üzerinden sorun teşkil edebilir.

- Kırık bir enjektör yeni problemler arasında gelir.

- Kırık bir yakıt rayı da sorunlar içerisinde bulunuyor.

Bu şekilde birçok farklı sebep ile beraber araçların benzin türüne bağlı olarak bulunan enjektörlerde arıza ortaya çıkabilir.