Gazete Vatan Logo

En güzel Cuma tebrik mesajları

Cuma mesajları son yılların en fazla kullanılan tebrik yöntemi olarak biliniyor. İslam alemi için haftanın en değerli gününü sembolize eden Cuma günleri tüm müslümanlar camilere akın ediyorlar. Bu değerli günde müslümanlar birbirlerine Cuma mesajı gönderiyorlar. Biz de en güzel Cuma mesajlarını sizler için derledik...

En güzel Cuma tebrik mesajları

Her dine mensup olan insanların yerine getirmekle yükümlü olduğu birtakım görevler vardır. Bu görevlerin her biri Yüce Allah tarafından peygamberler aracılığı ile insanlara bildirilmiştir. Gelen bu bildiriler Müslümanlık dininde vahiy olarak adlandırılır. Müslüman olarak bizlerin peygamberi olan Hz. Muhammed’e gelen ilk vahiyde kulların yerine getirmesi gereken bazı buyruklar vardır. Yüce Allah’ın kullarından istediği ilk buyruk ise beş vakit namaz kılmalıdır. Her gün beş defa okunan ezanlardan sonra Müslüman vatandaşlar bu namazlarını mutlaka kılmalıdır. Allah rızası için bu namazların hiçbiri atlatılmadan kılınmalıdır.

CUMA NAMAZI SAATLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

CUMA MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Beş vakit namazın yanında Müslüman erkeklerin kılması gereken bazı namazlar vardır. Bunlar bayram namazları ve Cuma namazlarıdır. Bu namazlar kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerime göre erkeklere farz kılınmıştır. İslam dini için Cuma günü bir hayli değerli ve de kıymetlidir. Bu Cuma gününde tüm Müslüman dünyası Allah’a ibadet etmelidir. Her Cuma öğle ezanının okunması ile beraber Cuma namazının kılınması da başlar. Cuma vakti denen süreç ise Perşembe gününden başlar. Perşembe günü akşamında öncelikle bir sela okunur. Ardından Cuma günü tekrardan öğle vaktinde sela okunur. Öğle vaktine kadar bu Cuma vakti de devam eder. Cuma günü bu selanın okunması ile beraber tüm erkek Müslümanların akın akın camilere koşması gerekir. Tüm Müslüman vatandaşların Cuma vaktinde tüm işlerini güçlerini bırakıp camiye gitmeleri gerekir. Cuma namazı cemaatle kılınan bir namazdır. Yani erkekler eğer isterlerse evde bu namazı kılamazlar. Bu nedenle her hafta bu önemli namazı kılmayı atlamamalıdırlar. Çalışıyorlarsa, işleri varsa Cuma günü öğle vaktinde izin almalı ve de Cuma namazlarını kılmalıdırlar. Cuma namazının nasıl kılındığı ise aşağıda bulunan yazıda ayrıntılı olarak anlatılmıştır.

Haberin Devamı

Cuma Namazının Kılınışı

Cuma namazı erkeklere farzdır. Camilerde toplanan halk cami hocasıyla birlikte Cuma namazını kıldırmaya başlatır. Bunun için öncelikle dört rekâtlık sünnet kılınır. Sünnet öğle namazının ilk sünnetinde olduğu gibi kılınır. Sonrasında ezan ve hutbe okunur. İkamette okunarak cemaat ile beraber Cuma namazının iki rekâtlık farzı kılınmaya başlanır. Böylelikle dört rekâtlık son sünnet kılınır. Farz ise öğle namazının ilk sünnetinde kılındığı şekilde kılınır. ‘’ Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya" şeklinde cemaat niyet eder. Öğle namazının farzı gibi bir namaz kılınır. En sonda da sabah namazının sünneti iki rekât sünnet kılınır. Cuma namazı kılınıp bittikten sonra ise yet-el-kürsi duası okunur ve tesbihler çekilir. Cemaat tarafından toplu bir şekilde dua edilir. Ülkemizin son zamanlarında başına gelen talihsiz olaylardan dolayı tüm ülke huzuru, dünya barışı için dualar yapılır.

Haberin Devamı

Cuma Duası

Cuma vaktinde cemaatin yaptığı duaların yanında mutlaka hanımlarımızda kendileri evde dualar etmelidir. Yasinler okunabilir ve diğer pek çok Cuma duaları bu güne özel olarak yapılabilir. Çünkü Cuma günün faydaları oldukça fazladır. Şimdi ise bazı Cuma dualarından örnek verebiliriz.

Haberin Devamı

Resûlullah (Sallallahu Aleyhi ve Selem) buyurdu ki: “Kim şu kelimeleri Cuma gecesi yedi kere okur da o gece vefat ederse, cennete girer, Cuma günü ölürse, yine cennete girer. (Bir rivayete göre ' “şehit olarak ölür” buyrulmuştur. Bu duaya Seyyidü’l-Îstiğfar duası denilir ki, o) dua(da) şudur: Allahümme ente Rabbi lâ ilahe illâ ente. Halaktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va ‘dike mesteta ‘tü. Ebûü leke bini ‘metike ve ebûü leke bizenbî fağfır li feinnehü lâ yağfırüzzünübe illa ente. E'ûzü bike min şerri mâ sana ‘tü.“Ey Allah’ım! Benim Rabbim sensin. Senden başka hiçbir ilah yoktur. Beni Sen yarattın. Ben, Senin kulunum. Ben gücümün yettiği kadar Senin ahdin ve vaadin üzere sabitim. Ben, Senin ıhsan ettiğin nimetlerini itiraf ediyor, günahlarımı da kabul ediyorum. Öyleyse Beni mağfiret eyle. Şu muhakkak ki, günahları Senden başkası bağışlayamaz. Ben yaptığım şeylerin şerrinden Sana sığmıyorum.

Haberin Devamı

Cuma Mesajları

Cuma günü tüm Müslümanların birlik ve beraberliği için önemlidir. Sizler de bu önemli günde sevdiklerinize onlara iyi dileklerde bulunacağınız mesajlar gönderebilirsiniz. Sevginin pekişmesi, artarak çoğalması için bu önemli günde yakınlarınızı, akrabalarınızı hatırlamalı ve iyi dileklerde bulunabilirsiniz. Bu nedenle Cuma gününde kısa Cuma mesajlarını birbirilerinize gönderebilirsiniz.

Rabbim! Benim hatalarımı, bilmeden yaptıklarımı, işimde aşırıya gitmemi ve Senin benden çok daha iyi bildiğin hallerimi af eyle. Yüce Allah'ım, benim Latife eşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hattan; kasıtlı yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle.

Kul nafilelerle bana durmadan yaklaşır, nihayet onu severim Bir kere de onu sevdim mi, artık o kulumun işiteceği kulağı olurum, göreceği gözü olurum (Kudsi Hadis) cumanız mübarek olsun

Allah’ım, nerede kin varsa, oraya sevgi götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede darılma varsa, oraya barış götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede inkar varsa, oraya iman götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede umutsuzluk varsa, oraya umut götürme gücünü ver bize. Allah’ım, nerede karanlık varsa, oraya aydınlık götürme gücünü ver bize. Hayırlı nurlu, bereketli cumalar.

Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır.

Allah’ım hamd sanadır. Salatın, övdüğün ve seçtiğin kulun ve Resulün Muhammed’e ve Onun pak aline, ashabına olsun. Bize bu büyük Cuma gününde âlemlere rahmet olarak gönderdiğin Resulüne salat ve selam ederek, katından bağışlanma ve kurtuluş ümit etmeyi nasip et. Cumanız mübarek olsun

Ey Rabbimiz! İşlerimizde muvaffakiyetler ihsan eyle. Yanlış yollara gidenleri gittikleri yoldan döndür. Hanelerimize mutluluk nasip eyle. Kaldırmakta zorlanacağımız yüklerle bizleri imtihan eyleme. Darda ve zorda koyma. Amin. Cumanız mübarek olsun.

Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini Mevla’ya. Sen istemesini bilirsen, Mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.