Gazete Vatan Logo

El Kaide’ye 207 sayfalık iddianame

Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Ocak ayında terör örgütü El Kaide’ye yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan 6 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. Van 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 207 sayfalık iddianamede, zanlılardan birinin Suriye’de geçen yıl başları kesilen 3 Hıristiyan din adamını öldürenlerle bağlantılı olduğu öne sürüldü. İddianamede zanlılardan İbrahim Şen’in şu ifadesi yer aldı: “Kaçırılan gazeteci Bünyamin Aygün ile alakalı olarak çalışma yapmam istendi. Ancak ben daha önceki Muhammed Genç olayından sonra bu işin içine girmeyeceğimi söyledim. Burada geçen 10 tane keleşim, 2 tane artçım var ibaresi... Suriyeli korumalar olabilir. Yardım dağıttığımız sırada bize eşlik eden silahlı kişiler oluyordu. Bu kişilerde Özgür Suriye Ordusunun içerisindeki kişiler oluyordu. Bunları kastettiğimi düşünüyorum.”

Şüphelilerden Orhan Yaşar ise, gazeteci Aygün ile ilgili konuşmaları için “Sadullah, Übeyit’e gazeteciyi kurtarmak için fidye isteyen aracılara istedikleri fidyeyi vermesini ve eğer aracılar gazeteciyi bırakmazlarsa, kendisinin bu aracıları bir yerlerde yakalattıracağını anlatmıştır. Fakat bu gazeteciyi fidye isteyen hiçbir aracı kurtaramamıştır. Duyduğuma göre gazeteciyi kurtaran MİT olmuştur” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

‘İntihar et’ tavsiyesi

İddianameye göre örgüt üyeleri cihat sırasında intihar etseler bile cennette gireceklerine inanıyor. Bir kişinin ortam dinlemesindeki “İntihar et. Her şey diğer tarafta seni bekliyor. Zevceler 72 tane, mühürlü rütbeliler” sözleri iddianamede yer aldı.