Gazete Vatan Logo

Edremit halkı Daltonlar'a karşı

'Daltonlar' olarak bilinen aileden 2 kardeş, pompalı tüfekle havaya ateş açınca Edremitliler ayaklandı. Halk gece vakti, "Mahallede hırsız, mafya istemiyoruz" sloganları atarak meydana yürüdü

Balıkesir'in Edremit ilçesinde halk, önceki gece sokağa döküldü. Edremitliler'i çığrından çıkaran ise 'Dalton kardeşler' olarak bilinen ve 4 kabadayı kardeşten oluşan Zeybek Ailesi'nin 2 üyesinin, mahallenin ortasında pompalı tüfekle havaya ateş açması oldu. Önceki akşam saat 21.30 sıralarında Tuzcumurat Mahallesi'ndeki Altıntaş Kıraaathanesi'ni pompalı tüfekle basan 22 yaşındaki Ahmet Zeybek ve 26 yaşındaki Özay Zeybek, sokak ortasında havaya ateş etti. Bunun üzerine toplanan yaklaşık 300 kişi, can güvenliklerinin kalmadığını, hırsızlıkların önüne geçilemediğini ileri sürdü ve "Edremit'te hırsız istemiyoruz, mafya istemiyoruz" sloganları atarak Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüdü.

'Mafya burada polis nerede?'
Öfkeli kalabalığı karşılayan İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Yeler ile vatandaşlar arasında gergin dakikalar yaşandı. Polisin kanunsuzlara dokunmadığını, hatta göz yumduğunu ileri sürün Edremitliler, "Çalınan malımızı şikayet için gittiğimizde, polisler bize mahalleden adres ve isim veriyor. Adı verilen kişiye giderek para verip, kendi malımızı satın almamızı öğütlüyor. Edremit'te cinayetler oluyor, polis ancak 1 saat sonra geliyor. Polise, şikayete gittiğimizde, bizi ciddiye almıyorlar ve 'Biz yakalıyoruz, ardından savcı bırakıyor' diye yakınıyorlar. Mafya burada, devlet nerede, polis nerede?" diye tepki gösterdi.

'Halk polise yardım etmeli'
Müdür Yeler, yürüyüşün kanunsuz olduğunu hatırlatarak, vatandaşların devlete güvenmesini istedi. Sakinleşen vatandaşlar, Yeler ve mahalle muhtarı ismail Akçay ile birlikte, sloganlar eşliğinde yaklaşık 1 kilometre yürüyerek kahvehanelerin bulunduğu alana gitti. Meydanda, mahalle temsilcileriyle bir toplantı yapan Emniyet Müdürü, "Yarın o insanları burada göremeyeceksiniz, ancak bu gece kahvehanede olan olaydan bile bir görgü tanığı bulamadık. Siz de duyarsız kalmayın. Gördüklerinizi bize anlatın" dedi.

Edremit'te neler oluyor?
Akçay, Güre ve Altınoluk gibi tatil beldeleriyle yaz nüfusu 300 binleri aşan Edremit, hırsızlık ve kapkaç olaylarının yanı sıra rant kavgalarına da sahne oluyor. Mafya geçinen bazı kişiler, zaman zaman tatil beldelerinde işyeri ve tezgah almak için belediye başkanlarını ve esnafları tehdit ediyor.

Başkan'a kurşun
Örneğin Akçay'ın CHP'li Belediye Başkanı
Cahit İnceoğlu, güvenliği polisin sağlayamadığını ileri sürerek, beldesinin jandarma denetimine verilmesini istedi. Bu sözlerinin hemen ardından belediye binası iki, evinin kapısı da bir kez kurşunlandı.

"Türk Escobarı" olarak bilinen uyuşturucu kaçakçısı "Sarı Avni" lakaplı Avni Musullu ile Çiller'i dolandıran Selçuk Parsadan da Edremit'te yakalanmıştı.

Haberin Devamı