Gazete Vatan Logo

EBA kurs sisteminden tüm öğrenciler faydalanabiliyor!

EBA kurs sisteminden her öğrenci yararlanabiliyor. EBA kurs hizmetinden yararlanmak isteyen öğrenciler öncelikle sisteme giriş şifresine sahip olmalıdır. EBA kurs şifresi öğrencilere okul yönetimi tarafından sağlanmaktadır.

EBA kurs sisteminden tüm öğrenciler faydalanabiliyor!

Eğitim Bilişim Ağı adı altında hizmet veren EBA kurs sistemi uzun yıllardır çalışmalarını sürdürmektedir. Ülkemizde teknolojik gelişmelerin yaşandığı çeşitli ortamlar vardır. Bu ortamların her biri çeşitli alanlara ayrılır. Eğitim, sosyal, hukuk gibi alanlarda gerçekleştirilen çok çeşitli işlemler vardır. Çeşitli alanlarda yapılan yenilikler sonucunda eğitim alanında da teknolojinin etkilerini görmemiz mümkündür. Teknolojik açıdan yapılan bu ilerlemelerini her biri eğitimde de çeşitli katkılar yapmıştır. Sağlanan bu katkı eğitim alanında oldukça büyüktür. Milli Eğitim Bakanlığı da teknolojinin gelişim sağladığı bu dönemler de çok çeşitli başarılara imza atmıştır. Üç yıl öncesinde gerçekleştirilen Fatih Projesi eğitimde yapılan en büyük gelişmelerden sadece biridir.

EBA Öğrenci Girişi İçin TIKLAYINIZ!

EBA Kurs İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Ancak şuanda günümüzde aynı zamanda devam eden bir başka hizmet ise EBA kurs hizmetidir. EBA kurs hizmeti de uzun yıllardır çalışmalarını sürdüren bir sistemdir. Öğrencilerin okullarda gördükleri dersleri tekrar etmeleri, anlamadıkları bölümleri yeniden dinleyip anlayabilmeleri için hazırlanan bu sistem her öğrenci tarafından kullanılmaktadır. İster özel okullarda, ister devlet okullarında okuyan öğrenciler olsun her biri bu sistemden hizmet alabilirler. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl düzenlenen EBA kurs hizmetine giriş yapabilmek için öğrencilerin kullanıcı adlarını ve şifrelerini öğrenmeleri gerekir. Okul müdürlerinin bilgilerine dönem başladığında EBA kurs şifre ve kullanıcı adları verilir. Öğrenciler de bu sistem üzerinden yapılan çalışmalara katılım sağlamak için okul idarecilerinden gerekli bilgileri almaları gerekir. Sonrasında da öğrenciler eğitim sistemine giriş yaparak çeşitli bilgileri tekrar yapabilirler.

Haberin Devamı

Eğitim alanında yapılan bu büyük gelişme sonucunda öğrenciler büyük bir kolaylığa sahip olur. Okuldan geldiklerinde o gün içerisinde işlenen konuları tekrar etmek için öğrenciler EBA’yı kullanabilir. Ders konu olarak ayrılan bölümlerden işledikleri kısımları kolayca sistemden bularak tekrar dinleyebilirler. Okullarda düzenlenen tek düze konu anlatımlarının yanı sıra bu sistem sayesinde öğrenciler görsel olarak da konuyu farklı şekillerde ele alabilirler. Ele alınan konuyu farklı boyutlarda inceleyerek konuların daha iyi şekillerde zihinlerine oturtulmasını sağlamış olurlar. Öğrencilerin sık sık giriş yapmış oldukları bu sistem oldukça hızlı bir şekilde kullanılmaya devam edilmektedir. Günümüzde pek çok öğrenci artık bu sistemi hızlı bir şekilde kullanmaya başlamıştır. Öğrenciler kullanıcı adları ve de şifreleri ile berber bu sisteme kolay bir şekilde giriş yapabilirler. Kısa sürede gerçekleşen bu işlem kolaylığı sayesinde bizler pratik bir şekilde verilen hizmetlerden yararlanabiliriz. İnternet ile olan erişimi ne zaman sağlarsak bu sistemden o zaman yardım alabiliriz. İnternet sisteminin kullanımının artmasından sonra artık her ailenin evinde internet bağlantısını sağlayan cihazlar ve de çeşitli gereçler vardır. Bu nedenle öğrencilere öğretmenler EBA kurstan da ödev vermeye başlamıştır. Öğrenciler de artık bu sisteme ister istemez daha sık şekillerde giriş yapmaya başlamıştır.

Haberin Devamı