Gazete Vatan Logo

EBA canlı ders nasıl yapılır? EBA üzerinden öğretmen ve öğrenciler canlı ders seçimi nasıl yapar? EBA cep uygulaması…

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık öğrencilerinin kendi öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla çevrimiçi ders işledikleri EBA Canlı Sınıf uygulaması yoğun ilgi görüyor. Peki, EBA canlı sınıf uygulaması nasıl kullanılır? EBA canlı sınıf uygulamasına nasıl girilir? İşte EBA canlı sınıf uygulaması ile ilgili merak edilenler…

EBA canlı ders nasıl yapılır? EBA üzerinden öğretmen ve öğrenciler canlı ders seçimi nasıl yapar? EBA cep uygulaması…

EBA Canlı Sınıf uygulamasının eba.gov.tr ve TRT EBA TV yayınları ile uzaktan eğitimin bütünleyici bir unsuru olarak görülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından EBA Canlı Sınıf uygulamasını kademeli olarak tüm sınıf seviyelerinde yaygınlaştırılacak. EBA Canlı Sınıf uygulamasında, öğretmenler kendi hazırladıkları materyalleri paylaşırken, öğrenci ve öğretmenler arasında anlık etkileşim sağlanabiliyor. Öğrencileri, kendi sınıf arkadaşları ve öğretmenleriyle buluşturan uygulamada, dersler, okul yöneticileri tarafından atanıyor ve belirlenen saatte öğrenciler, sınıf ortamında gibi çevrimiçi ders işliyor.

Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tarafından her okul için belirlenen zaman diliminde gerçekleşen canlı sınıflarda öğretmen ve öğrenciler, ev ortamlarından katıldıkları dersleri okuldaymış gibi karşılıklı konuşarak ve soruları birlikte çözerek işliyor. Uygulamada öğretmenler, öğrencilere canlı ders anlatmanın yanında EBA TV'deki derslerle eş zamanlı olarak kendi öğrencilerine EBA üzerinden soru-cevap-test şeklide ders işleyebiliyor, yönlendirip çalışma ve ödev gönderebiliyor. Etkileşimli ders yapabilen EBA canlı ders uygulamasında, programda bulunan beyaz tahta uygulamasıyla ekran paylaşımı da yapılabiliyor. Akademik Destek bölümünde ise öğretmenler öğrencileri ile soru çözümü yapabiliyor.

Haberin Devamı

EBA canlı ders uygulaması ile öğrencilerin sınavlara hazırlık döneminde konularını tamamlaması ve etkileşimli ders yapılabilmesinin sağlanması amaçlanıyor.

EBA CANLI SINIF UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Okul yöneticileri canlı sınıf uygulamasını açabiliyor. Okul yöneticilerinin öncelikle EBA hesabına giriş yapması gerekiyor. EBA hesabına giriş yaptığınızda sol menüde görülen ‘Canlı dersler” sekmesine tıklayın. Yeni bir canlı ders yapmak için ‘canlı ders oluştur’ seçeneğine tıklayabilir. Canlı dersin başlığı, tarihi, başlangıç saati ve açıklama metnini girerek canlı dersin yapılacağı sınıf, ders, ünite ve konu seçilmelidir. Canlı dersin katılacağı şube seçilerek ‘canlı dersi gönder’ seçeneğini tıklayın. ‘Gönder’e tıklayarak hazırladığınız canlı dersi seçtiğiniz öğretmene ve öğrencilere gönderebilirsiniz. Böylece canlı ders oluşturma işlemi tamamlanmış oluyor. Canlı ders hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin canlı dersler alanında görüntülenir. Farklı ortamlarda da öğretmenler öğrencilerle etkileşimli ders işleyebilir.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER EBA CANLI DERS ÜZERİNDEN DERSLERE NASIL GİRİLİR?

EBA canlı ders bilgisayar üzerinden görüntülü ve sesli olarak katılabildiğin öğretmenlerin ve arkadaşlarınla sınıf ortamında olduğu gibi iletişim kurabildiğin etkileşimli bir sanal sınıf ortamıdır. EBA canlı ders üzerinden derslere katılmak için EBA hesabına giriş yaparak öğrenci için oluşturulan canlı derslere gitmek yeterli. EBA canlı derslere takvim alanından, bildirimler alanından ya da sol menüde yer alan canlı dersler düğmesine tıklayarak ulaşılabiliyor.

Canlı dersler sayfasında güncel canlı dersler görülebilir. EBA canlı derste de akıllı tahtayı kullanabilirsiniz. EBA canlı derste ders içerikleri, konu içerikleri, konuyla ilgili dersler ve konu tekrarları yapılabiliyor.

Haberin Devamı

EBA CANLI DERSİM VAR MI? SINIFINIZA AİT CANLI DERSLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

EBA KULLANIMI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN