Gazete Vatan Logo

E-bordro uygulamasından kimler faydalanabiliyor?

Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması kamu çalışanlarının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Türkiye’de kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm görevli personeller, güncel maaş bordrolarını e-bordro uygulaması üzerinden alabiliyor. Kamu çalışanları geçmiş dönem maaş bordrolarını da yine e-bordro uygulaması üzerinden görebiliyor.

E-bordro uygulamasından kimler faydalanabiliyor?

Toplumun önemli kesimi tarafından internetin yoğun şekilde kullanılmaya başlanması, Türkiye’de internet hizmetlerinin daha popüler hale gelmesini sağlıyor. Özellikle bilgisayar teknolojisinin her haneye ulaşmaya başladığı Türkiye’de 21.yüzyıl teknolojisinin ulaşmış olduğu en üst seviye olan mobil akıllı cihazlarda oldukça yoğun şekilde kullanılıyor ki bu durum insanların nerede olursa olsun çevrimiçi olabilmesini mümkün kılıyor. Bu durumda günümüz modern Türkiye’sinde insanların her konuda internete ve internet altyapısı ile sunulan hizmetlere başvuruda bulunmasına yol açıyor.

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Türkiye’de özellikle hizmet sektöründe bu tarz bir gelişimin yaşanması kamu kurum ve kuruluşları tarafından sunulan kamu hizmetlerinde de internet altyapısının aktif kullanımının yaşanmasına neden oluyor. Özellikle de elektronik ortam üzerinde kamu kurum ve kuruluşları tarafından hizmete açılan dijital kamu uygulamaları vatandaşın kamu işlemlerinde de modern yüzyıl internet fırsatlarından yararlanabilmesini sağlıyor. İnternet ortamında yer alan ve yine kamu kurum ve kuruluşları ilgili olan e-bordro isimli resmi bir uygulama bulunuyor.

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı bünyesinde Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından elektronik ortam üzerinde hizmete açılan e-bordro isimli uygulama, Türkiye’de yasal olarak her çalışana verilmesi zorunlu olan maaş bordrosu belgesinin sanal ortam üzerinden de görüntülenebilmesini sağlıyor. Özellikle de günümüzün hızla gelişen teknolojileri ile nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilen vatandaşlar her yerden kolay bir şekilde Maliye Bakanlığı tarafından sunulan e-bordro uygulamasını kullanarak maaş bordrosu bilgisini internet hız ve kolaylığında görüntüleyebilme şansına sahip olabiliyor. Elektronik ortam üzerinde yer alan bu dijital hizmet sadece kamu çalışanları tarafından kullanılabiliyor.

Türkiye’de tüm özel sektör çalışanları yani SSK’lıların ve kamu alanında çalışan yani Emekli Sandığı mükelleflerinin her ay almakta oldukları maaşa ilişkin olarak yasal olarak düzenlenmesi ve vatandaşa verilmesi zorunlu olan maaş bordrosu, alınan maaşa ilişkin olarak tüm işlem bilgilerini içeriyor. Bu doğrultuda bir maaş bordrosu içerisinde vatandaşın aldığı net maaş oranı, maaşın brüt miktarı, ikramiye ve prim ilaveleri, sigorta ödemeleri ve kesintiler gibi her türlü gerçekleştirilen işleme ilişkin olarak detaylı bilgilendirme yer almaktadır. Böylelikle vatandaşın her ay aldığı maaşının tüm bilgilerine dair bilgi sahibi olabilmesi sağlanıyor. İnternet ortamı üzerinde yer alan ve sadece kamu kurum ve kuruluşlarında görev alan kamu çalışanları tarafından kullanılabilen e-bordro isimli uygulama üzerinden de bu maaş bordrosunun sanal olarak görülebilmesi mümkün oluyor.

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı Muhasebat Dairesi Başkanlığı tarafından hizmete açılan e-bordro uygulaması kamu çalışanlarının her ay aldıkları maaş bordrosunu görüntülenmesini sağlarken, güncel ayın maaş bordrolarını da sunuyor. Ay başında aldığı memur maaşına ilişkin düzenlenen maaş bordrosu bilgisi kamu çalışanları tarafından internet ortamında Maliye Bakanlığı’nın e-bordro uygulaması üzerinden görüntülenebiliyor. İnternet üzerinde güncel maaş bordrosunu sunan Maliye Bakanlığı’nın sanal maaş bordrosu uygulaması üzerinde kamu çalışanları tarafından geçmiş aylara ait olan maaş bordroları da görüntülenebiliyor. Bunun için tek yapılması gereken e-bordro uygulaması üzerinde maaş bordrosu görüntülenmek istenen döneme ilişkin olarak ay ve yıl bilgisinin seçilmesidir.

Haberin Devamı