Gazete Vatan Logo

Dünya Kahve Günü ne zaman? Dünya kahve günü ne zaman ortaya çıktı, nasıl başladı?

Kahve günü dünyada birçok ülke tarafından kutlanıyor. Mart 2014'te, ICO'ya (Uluslararası Kahve Örgütü) Üye Devletler, dünya çapındaki kahve severler için tek bir kutlama günü oluşturmak amacıyla Kahve Günü düzenlemesini kabul etti. Peki, Dünya Kahve Günü ne zaman? Dünya kahve günü ne zaman ortaya çıktı, nasıl başladı?

Dünya Kahve Günü ne zaman? Dünya kahve günü ne zaman ortaya çıktı, nasıl başladı?

Kahve Günü yılın farklı günlerinde olsa da dünyanın çeşitli ülkelerinde kahve günü kutlanıyor. 2014 yılında Uluslararası Kahve Örgütü tarafından 1 Ekim, Dünya Kahve Günü ilan edildi.

DÜNYA KAHVE GÜNÜ'NÜN GEÇMİŞİ

3-7 Mart 2014 tarihlerinde yapılan bir toplantıda, Uluslararası Kahve Örgütü tarafından Expo 2015'in bir parçası olarak Milano'da ilk resmi Uluslararası Kahve Günü'nün başlatılmasına karar verildi.

Uluslararası Kahve Günü'nün kesin kökeni bilinmemektedir. Bir etkinlik ilk kez 1983 yılında Japonya'da Tüm Japonya Kahve Birliği tarafından tanıtıldı.

"Uluslararası Kahve Günü" adı ilk kez Güney Yiyecek ve İçecek Müzesi tarafından kullanılmıştır. kutlamak ve ilk New Orleans Kahve Festivalini duyurmak için 3 Ekim 2009'da basın toplantısı. Çin'de Uluslararası Kahve Örgütü tarafından tanıtıldı, ilk kez 1997'de kutlandı ve 2001 yılının Nisan ayı başlarında yıllık bir kutlama haline getirildi. Tayvan, Uluslararası Kahve Günü'nü ilk kez 2009'da kutladı. Nepal, Ulusal Kahve Günü'nü ilk kez 17 Kasım 2005'te kutladı.

Haberin Devamı