Gazete Vatan Logo

Doktorlar grevde mi? Bugün doktorlar çalışıyor mu, hastaneler açık mı 16 Aralık?

Bugün doktorlar grevde mi, doktorlar greve mi gidiyor? Hastaneye gidecekler, polikliniklere gitmek isteyenler arama morlarına yöneldi ve doktorların grevde olup olmadığını sorguluyor. Doktorların grev yapacaklarının açıklanmasının ardından hastanelerde son durumun ne olduğu araştırılıyor. Peki, bugün doktorlar grevde mi, doktorlar neden grevde?

Doktorlar grevde mi? Bugün doktorlar çalışıyor mu, hastaneler açık mı 16 Aralık?

Doktorlar grevde mi, doktorlar bugün çalışıyor mu? Doktorların çalışıp çalışmadığı, grev yapıp yapmadıkları merak ediliyor. Hastanelerde randevusu olanlar, doktora gitmek isteyenler arama motorlarına yöneldi.

DOKTORLAR GREVE Mİ GİTTİ, BUGÜN ÇALIŞIYORLAR MI?

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİM-SEN) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) grev çağrısı yaptı.

İki kuruluş da grev kararı aldı. HEKİM-SEN üyesi doktorlar 14-15 Aralık yarım gün, 16 Aralık Perşembe tam gün; Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ise 13 Aralık Pazartesi günü iş bırakma eylemi yapacak.

HEKİM-SEN'den yapılan açıklamada ise, "15 Aralık Çarşamba günü tam gün G(ö)REV'deyiz. Aciller dışında sağlık hizmeti sunulmayacaktır." denildi.

DOKTORLAR NEDEN GREVDE?

TBMM Genel Kurulunda Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ihdas edilen doktor ve diş hekimlerine yönelik ek gösterge ve ek maaş getiren maddeler Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'na geri çekildi. Özlük haklarına ilişkin düzenleme ise Sağlık Komisyonu'nda geniş çaplı görüşülecek. Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir, yeni maddelerin tüm sağlık çalışanlarını kapsayıcı şekilde olmasını memnuniyetle karşılayacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı