Gazete Vatan Logo

‘Dış politikada düzelme var...’

CHP lideri şehit haberleri için, “Türkiye kendi geleceğini güvence altına almak açısından böyle bir operasyon başlatmışsa, belli acılara katlanmak gerekiyor” dedi.

‘Dış politikada düzelme var...’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ve şehit haberleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

‘Keşke hiç şehit olmasa...’

Fırat Kalkanı Harekatı’nda şehitlerin olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Şehit haberleri hepimizi üzüyor. Keşke hiç şehidimiz olmasa ama eğer Türkiye kendi geleceğini güvence altına almak açısından böyle bir operasyon başlatmışsa, belli acılara katlanmak gerekiyor. Umarız bundan sonraki operasyonlarda şehitler gelmez, Türkiye bölgesinde etkin ve güçlü bir ülke konumunu sürdürmüş olur.”

Nusra’ya destek iddiası

“Dış politikada bir düzelme var, özellikle Suriye konusunda. Geç kalmış bir düzelme var. ‘Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı’ sözleri dile getiriliyor, biz bunu öteden beri dillendiriyorduk” ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

“DEAŞ’ın, El Nusra’nın terör örgütü olduğuna dair Dışişleri Bakanının imzaladığı bir metin var. Oysa, daha önce El Nusra’dan, ‘Türkiye telefon etsin de Halep’ten çekilsin bunlar’ diye Putin’in yaptığı ricalar vardı. Türkiye üzerinden bunlar yapılıyor ve bu Türkiye’nin El Nusra’yı desteklediği anlamına geliyor.”

Haberin Devamı

‘Başımıza bela ettin’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün Uşak’ta ‘Halkla Buluşma’ etkinliğine katıldı. Kılıçdaroğlu, “El Bab’dan gelen şehit haberleri var. Askerlerimizin diri diri yakıldığı görüntüler var. Başlarına kurşun sıkıldığı görüntüleri var. ‘Olayı inceliyoruz’ diyorlar, inceleyin; ama ben cevap bekliyorum. Suriye’yi başımıza bela ettin, hesabını da vereceksin” diye konuştu.

‘Biz de ülkücüyüz’

Anayasa değişikliği teklifi üzerinden MHP’ye seslenen Kılıçdaroğlu, “Siz ne kadar milliyetçiyseniz, biz de o kadar milliyetçiyiz. Siz ne kadar ülkücüyseniz, biz de o kadar ülkücüyüz. Siz ne kadar vatanseverseniz, biz de o kadar vatanseveriz. Anayasaya hüküm koyuyorlar. Birden fazla ili kapsayan sistem, örgütlenme modeli getirilebilir yani eyalet sistemi gelebilir” dedi.