Gazete Vatan Logo

Dink komisyonunda kavga

Hrant Dink cinayetini araştıran Meclis Komisyonu’nda AKP ve CHP'li vekiller arasında gerilim yaşandı

Hrant Dink cinayetini araştıran Meclis Komisyonu’nun Başkanı AKP’li Mehmet Ocaktan, tutanakları CHP’li üye Çetin Soysal’a ’Basına sızıyor’ diyerek vermedi. Olaya kızan Soysal, komisyondan çekileceğini söyledi.

Hrant Dink cinayetini araştırmak için kurulan TBMM alt komisyonu dün tutanak kavgasına sahne oldu. Komisyon Başkanı AKP Bursa milletvekili Mehmet Ocaktan, CHP’li üye Çetin Soysal’ın tutanakları istemesine “hayır” yanıtını verince tartışma çıktı. Edinilen bilgiye göre, komisyona ifade verenlerin sözlerinin basına sızdığını belirten Ocaktan “Ben tutanakları vermeyi düşünmüyorum. En azından komisyon raporunu hazırlayana kadar bu tutanakları sizlerle paylaşmayacağım. Çünkü basına sızıyor. Bu da komisyona gelecek olan insanları etkiliyor. Bir şey anlatacaklarsa bile anlatmıyorlar” dedi. Bunun üzerine CHP’li Soysal’ın sinirlendi. Soysal, Ocaktan’a “Ben milletvekili ve bu komisyonun üyesiyim. O tutanaklar bende olmazsa daha önce gelenlerin sözlerini okuyamazsam yeni gelenlere nasıl soru sorabilirim? Sizin tutanakları vermeme hakkınız yok” dedi. Ocaktan’ın tutanakları vermemekte direnmesi üzerine Soysal, “Siz iki bürokrata güvenip tutanakların onlarda kalmasına ses çıkarmıyorsunuz. Ama bize verilmesini engelliyorsunuz. Eğer bu tutanaklar bana verilmezse ben görev yapamam. Bu durumda komisyondan çekilirim” dedi.

Zenit’e ihmal suçlaması

Bu arada komisyona dün cinayetin işlendiği sırada Trabzon Emniyet Müdürü olan Reşat Altay bilgi verdi. Altay’ın “Size görev sürenizde Erhan Tuncel ve Yasin Hayal ile ilgili bilgiler ulaştırıldı mı?” sorusuna “Hayır. Zenit bu isimlerle telefonda görüşmüş ama bana söylemedi. Görevini ihmal etmiştir” yanıtını verdi. Altay’ın kendisinden önce Trabzon Emniyet Müdürü olan ve İstanbul Emniyeti’ni uyaran Ramazan Akyürek’i de üstü kapalı eleştirdi. Altay, “Ben göreve başlayınca bana bu isimlerle ilgili hiçbir bilgi ve belge verilmedi. Benden önceki dönemde araştırmalar yapılmış” dedi. Altay, “Ben Yasin Hayal ve Erhan Tuncel’i cinayetten sonra tanıdım. Benim dönemimde 17 kez ihbar yapıldığı iddia edildi. Bu doğru değildir” diye konuştu.

Haberin Devamı