Gazete Vatan Logo

Dimdik durdu ve...

Şehit polisin oğlunun İstiklal Marşı'nı okuması törende bulunan herkesi duygulandırdı...

Dimdik durdu ve...

ANTALYA’da bir akaryakıt istasyonunda, silahlı saldırganı ikna etmek isterken yaralanan ve kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde şehit düşen Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan için ilk tören Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Uncalı Hizmet binasında gerçekleştirildi. Şehidin 8 yaşındaki oğlu Gökalp'in gözyaşları ile İstiklal Marşı'nı okuması törende bulunan herkesi duygulandırdı.
Törene şehit İlçe Emniyet Müdürü Gökcan’ın polis memuru eşi Gürhan Gökcan, çocukları 16 yaşındaki Gizem Gökcan, 8 yaşındaki Gökalp Gökcan, mesai arkadaşlarıyla birlikte Antalya Vali Vekili Fuat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ve Antalya İl Emniyet Müdür Vekli Oğuz Oral Aydın başta olak üzere idari ve askeri erkan katıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahim törene çelenk gönderdi.



41 yaşında şehit düşen İlçe Emniyet Müdürü Gökcan’ın eşi Gürhan Gökcan, törene arkadaşlarının kolları arasında geldi. Eşi gibi polis olan ve İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Özel Kalem Müdürlüğü’nde görevli Gürhan Gökcan’ın yürümekte zorluk çektiği görülürken, eşinin Türk Bayrağı’na sarılı tabutu arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi, katafalka yerleştirildi. Şehit polisin çocukları ise annelerinin arkasından tören alanına geldi.

OĞLU HIÇKIRARAK AĞLADI

Gökcan çiftinin oğulları Gökalp, uzun süre annesine sarılıp ağladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Gürhan Gökcan, mesai arkadaşlarının desteğiyle ayağa kalktı. Gökalp’ın hıçkırarak ağlarken İstiklal Marşı’nı okuması tören alanında bulunan herkesi duygulandırdı.

Dimdik durdu ve...

’UĞRUNA ÖLDÜĞÜ DEĞERLERİ YAŞATACAĞIZ’

Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdür Vekili Aydın, Uğur Gökcan’ın vatan bekasını, huzurunu ve güvenini sağlamak için gittiği görevde şehit düştüğünü belirterek, Türk milletine başsağlığı diledi. Aydın, "Görevini layıkıyla yapmaya çalışan Uğur Gökcan vahim bir olay sonucunda şehit oldu. Onu yaşatmaya çalışacağız ve unutmayacağız. Biz uğrunda öldüğü değerleri her zaman yaşatacağız. Şehidimiz yüreğimizde başımız her zaman dik olacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Uğur Gökcan’ın cenazesi İl Müftüsü Ahmet Çelik’in okuduğu duanın ardından cenaze arabasına kondu. Bu sırada Gökcan’ın mesai arkadaları tabutuna dokunarak ağladı.

KÜTAHYA’DA DEFNEDİLECEK

Şehit Polis Müdürü Uğur Gökcan’ın cenazesi defin aracıyla havalimanına götürüldü. Çok sayıda ekip otosunun ve motosikletli timlerin siren çalarak eşlik ettiği cenaze, Antalya Havalimanı’ndan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait helikopterle memleketi Kütahya’ya uğurlandı. Gökcan, Kütahya’da Ulu Camii’nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazından sonra toprağa verilecek.

SOL KOLTUK ALTINDAN VURULDU

Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan, dün saat 15.00 sıralarında Liman Mahallesi’ndeki bir akaryakıt istasyonundan para ödemeden benzin almaya çalışan eli tabancalı 50 yaşındaki işçi emeklisi Celal Gökçe’yi ikna etmek istemiş, rehin alınmak istenen Müdür Gökcan ile saldırgan arasında yaşanan boğuşmada sol koltuk altından vurularak yaralanmıştı. Hastaneye götürülen Gökcan, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. Gözaltına alınan Celal Gökçe’nin Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusu ise sürüyor.

SALDIRGAN ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Antalya’da tabancayla havaya ateş açtığı akaryakıt istasyonunda, kendisini ikna etmek isteyen Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ı vuran Celal Gökçe, Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Sabıkası olmayan ve Antalya’da yalnız yaşayan işçi emeklisi Gökçe, adliyeye getirilirken yüzünü şapka ile kapattı. Emniyette susma hakkını kullanan ve herhangi bir ifade vermeyen Gökçe, adliyeye elleri arkadan kelepçeli olarak getirildi. Gazetecilerin "Neden öldürdün?" sorusuna "Beni dinlemedi" yanıtını veren Gökçe, "Pişman mısın?" sorusuna "Hayır" cevabı verdikten sonra "Polis olduğu için pişmanım" dedi. Elleri arkadan kelepçeli olan Celal Gökçe’nin savcılıktaki sorgusu sürüyor.

TABANCASI RUHSATLI

Cinayet zanlısı Gökçe’nin saldırıda kullandığı tabancanın bulundurma ruhsatı olduğu, otomobilinin de kendisine ait, tek başına oturduğu evin ise kiralık olduğu belirtildi.

AŞIRI CESARET VE ÖZGÜVENİN KURBANI

Türkiye Emekli Emniyet Müdürleri Derneği Antalya Şube Başkanı ve Antalya eski Emniyet Müdürü Natık Canca, bu tip olaylarda çevre emniyeti alıp, gerekli ikazlar yapıldıktan sonra uzman ekibin beklenmesi gerektiğini söyledi. Saldırganın çevreye zarar vermesi halinde, polise kanunla verilen yetki çerçevesinde, risk analizi de yapılarak zanlının silahla yaralanarak yakalanması gerektiğini belirten Canca, "Rahmetli meslektaşımız Uğur Gökcan ne yazık ki aşırı cesareti ve özgüveninin kurbanı olmuştur. Bu tip olaylarda çelik yelek bile giyilse, uzman ekibini beklenmesi kesinlikle şart" dedi. Olay anı görüntülerini izlediğini belirten Canca, "Şehit müdürümüz olayı biran evvel bitirme arzusu içinde. Ancak orada neler oldu, görülenlerle orada yaşananları görmek de gerek" diye konuştu. Bu tip olaylarda görev alan meslektaşlarını da uyaran Canca, "Bu mesleğe hepimiz böyle durumları göze alarak giriyoruz, ancak başkalarının canı pahasına cesaret gösterip kendi güvenliğimizi tehlikeye atmayalım" uyarısında bulundu.

POMPACI OLAYI ANLATTI

Emniyet Müdürü Gökcan’ı şehit eden saldırganın, olay öncesinde silahını çekmeden istasyon görevlileri ile tartıştığı ortaya çıktı. Akaryakıt istasyonunda görevli adını vermek istemeyen bir pompacı, Celal Gökçe’nin otomobili ile pompaya yanaşarak 100 liralık benzin almak istediğini söyleyerek, "Otomobilin deposuna pompayı yerleştiren görevli araca yakıt vermeye başladı. Sayacın 10 liraya gelmesi üzerine aniden otomobiline binen zanlı Celal Gökçe, aracı çalıştırarak istasyondan uzaklaşmaya çalıştı. Pompacı ise bağırarak yakıt verme işlemini bitirip pompayı yerine koydu. Bunun üzerine zanlı otomobilinden inip silahını çekti ve havaya ateş etmeye başladı. Durumu hemen polise bildirdik. Kısa süre içinde polisler geldi" diye konuştu.

KIZINI BİNİCİ YETİŞTİRDİ

Antalya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Polis Spor Gücü Kulübü’nün kurulmasına katkıda bulunan Gökcan’ın şehit edilmesi, spor camiasında da üzüntü yarattı. Büyük bir spor dostunu kaybetmenin üzüntüsü yaşadıklarını söyleyen Polis Spor Gücü Kulübü Başkanı Cengiz Akar, "Biz onu her zaman gençlerle el ele olan bir emniyet müdürü olarak hatırlayacağız. Kızı da kulübümüzde iyi bir biniciydi. Tüm emniyet teşkilatının ve Antalya halkının başı sağolsun" dedi. 16 yaşındaki kızı Gizem’i de spora teşvik eden Gökcan, lisanslı binicilik sporu yapan kızının aldığı çok sayıda madalyanın sevincine de ortak olduğu belirtildi.

TABANCASINDA 2 MERMİ VARMIŞ

Antalya’da tabancayla havaya ateş açtığı akaryakıt istasyonunda, kendisini ikna etmek isteyen Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökcan’ı vuran ve gözaltında kaldığı gece boyunca susma hakkını kullanacağını söyleyerek sadece "SSK emeklisiyim" diyen Celal Gökçe’nin polis müdürünü şehit ettiğinden, savcılığa gidinceye kadar haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Ankara doğumlu Gökçe’nin Bolu’nun Mengen İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, Antalya’da şehit ettiği polis müdürünün sorumluluk bölgesi olan Konyaaltı İlçesi Hurma Mahallesi’nde oturduğu öğrenildi. 10 yıl önce eşi Gönül Gökçe’den boşandığı ortaya çıkan Celal Gökçe’nin akaryakıt istasyonuna geldikten sonra, "Depoyu doldurun, 100 liralık akaryakıt koyun" dediği, ardından da arabasını hareket ettirdiği bildirildi. Pompacıların otomobilin tamponuna vurarak kendisini ikaz etmesenin ardından silahını çıkaran Gökçe’nin, önce görevlileri tehdit ettiği, ardından da, "Bana a.... k........ polislerini çağırın" dediği ifadelere geçti. Gökçe’nin bir ara benzin pompasına silahını dayadığı ve istasyonu havaya uçarmakla tehdit ettiği belirtildi.

Olayın ardından 5’i polis memuru 19 kişinin ifadesi alınırken, yapılan araştırmada Celal Gökçe’nin bugüne kadar sadece 5 kez trafik cezası aldığı, sabıkasının bulunmadığı belirlendi.

Saldırganın tabancasında ise sadece 2 mermisinin olduğu ortaya çıktı. İlk mermiyi korkutmak için Müdür Gökcan’ın ayaklarına doğru sıkan saldırganın ikinci mermiyi koltuk altından kalbine doğru ateşlediği tespit edildi. Gökçe’nin evinde ve otomobilinde yapılan aramada da başka bir mermi veya suç unsuruna rastlanmadığı açıklandı. Ayrıca Gökçe’nin yapılan kan testinde de alkole rastlanmadı.

ERDOĞAN’DAN ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜ’NÜN EŞİNE TAZİYE TELEFONU

Kısıklı’daki evinde dinlenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Antalya’da şehit edilen Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürü Uğur Gökçe’nin eşi Gülhan Gökçen’i arayarak taziyelerini iletti.

Haberin Devamı