Gazete Vatan Logo

DHKP-C’ye ‘ Bizden değil’ operasyonu

Sarıyer Armutlu’da esnaftan vergi adı altından zorla para topladıkları ileri sürülen, para vermeyenlerin arabalarını yakan yasadışı DHKP-C örgütü üyesi 18 kişi yakalandı. Bu kişilerin örgüte yakın olmayan bölge halkını ‘ Bizden değil’ diyerek hedef seçtiği iddia edildi.

İstanbul Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda Sarıyer Armutlu’da yasadışı DHKP-C örgütünün faaliyet yürüttüğünü belirledi. Örgütün Armutlu sorumlusunun da bulunduğu kişilerin bölge halkından ve özellikle esnaftan 'vergi' adı altından zorla para tahsil etmeye çalıştığı, para vermeyenlerin darp edilip arabalarının yakıldığı iddia edildi.

‘Bizden değil’ ayırımı

Yasa dışı örgütün Armutlu’da yaşayan halkı iki gruba ayırdığı, kendilerine para veren kişileri ‘ Bizden olan’ vermeyenleri de ‘ Bizden değil’ diye sınıflandırdığı iddia edildi.

Hard Disk’siz bilgisayar

Çalışmalarının tamamlayan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri Armutlu’da belirledikleri adreslere operasyon düzenledi. Aralarında örgütün Armutlu sorumlusunun da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin kaldıkları yerlerde yapılan aramalarda 3 tabanca ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Zanlıların örgütün üst düzey yöneticilerinden eylem talimatı aldığı bilgisayarlarda hasd disk’lerin kopyası alınmak istendi. Ancak bilgisayarların yapılan işlemlerin polisin eline geçmemesi için hard disk olmadan özel bir program aracılığıyla çalıştığı dikkat çekti. Gözaltına alınan kişilerin polisteki işlemleri devam ediyor.

Haberin Devamı