Gazete Vatan Logo

Deprem 40 ile daha sıçrayacak!

HSYK 1. Dairesinde dengeler değişince, İstanbul'dan sonra 40 ilin Başsavcısının da aralarında bulunduğu bir kararname hazırlığı başladı.


HSYK 1. Dairesinde önceki gün yapılan değişiklik ve İstanbul'da başlayan yargı depreminin, 40 ilin Başsavcısını da kapsayacak biçimde genişleyeceği öğrenildi. Toplam 2 bin 500 hakim ve savcıyı kapsayan bir kararname çıkarılması planlanıyor.

HSYK Genel Kurulu, hakim ve savcı atamalarını yapan 1. Dairenin 2 üyesini değiştirince dengeler de değişti. 1. Daire üyeleri Bülent Çiçekli ile Ahmet Berberoğlu’nun yerine 3. Daireden Rasim Aytin ve 2. Daireden Halil Koç getirildi. Berberoğlu 2, Çiçekli ise 3. Daireye atandı. 1. Dairenin yeni üyeleri Koç ve Aytin, HSYK’nın Adli Kolluk Yönetmeliği açıklamasına karşı çıkmış, 1. Daireden gönderilen Berberoğlu ile Çiçekli ise bu bildiriye imza atmıştı.

YÜZDE 20'Sİ DEĞİŞECEK

Kulislerde, HSYK 1. Dairesinin önümüzdeki günlerde geniş çaplı bir atama kararnamesi yayınlayacağı belirtiliyor. Kararname ile Başsavcılar ile, özel yetkili mahkeme hakim ve savcılarının da aralarında bulunduğu 2 bin 500 ismin görev yeri değişecek. Kararname, toplam 14 bin hakim ve savcıdan yaklaşık yüzde 20'sini kapsayacak.

Haberin Devamı