Gazete Vatan Logo

Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alındı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün saat 12.30 sıralarında çıkan orman yangını, bugün saat 07.30 sıralarında kontrol altına alındı. Muğla Valisi Orhan Tavlı, "Marmaris’te meydana gelen orman yangınını kontrol altına alabilmek için tüm ekiplerimiz canla başla mücadele etti. Ormanın kahramanları son alev sönene kadar yeşil vatanı korumak için gece gündüz demeden mücadele etti. Yangın kontrol altına alındı" dedi.

Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alındı

Marmaris’in Yalancıboğaz mevkisinde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanda saat 12.30 sıralarında yangın başladı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. Yangına havadan ve karadan müdahale edilirken, rüzgarın etkili olduğu öğrenildi.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Marmaris'te meydana gelen orman yangınına karadan ve havadan bütün gücümüzle müdahale ediyoruz. Son alev sürene kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınına ilişkin yapılan açıklamada, "14 uçak, 35 helikopter, 82 arazöz, 5 dozer ve 472 personel ile havadan ve karadan cansiperane müdahale devam ediyor" denildi.

Polisin toplumsal olaylara müdahale araçları (TOMA) ile Muğla İtfaiyesi ekipleri de bölgeye sevk edildi.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA VATANDAŞLAR DA KATILIYOR

Yangın söndürme çalışmaları için bölgeye traktörle su tankeri taşıyan vatandaşların da geldiği görüldü.

Yangının Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'na ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediliyor. Askeri bölgeden su tankeri, dozer, arazöz, yangın söndürme araçları ile çok sayıda personel de yangına müdahale için görevlendirildi.

Haberin Devamı

ORMAN YANGINI İÇİN UÇAK VE HELİKOPTERLERİN SU ALDIĞI BÖLGE DENİZ TRAFİĞİNE KAPATILDI

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Sahil Güvenlik unsurları da helikopterlerin ve uçakların su aldığı bölgeyi deniz trafiğine kapatırken, bölgedeki tekne trafiği kontrol altına alındı.

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada “Sahil güvenlik unsurlarımız helikopterlerimizin ve amfibik uçaklarımızın su aldığı alanlarda aldıkları tedbirlerle yangınla mücadelemizin daha güvenli şartlarda yapılmasını sağlıyor. Bu gayret söndürecek, bu birlik yeşertecek” ifadeleri yer aldı.

DENİZDE KORİDOR OLUŞTURULDU

Hava araçlarının su almasını kolaylaştırmak için Sahil Güvenlik ekipleri tarafından denizde koridor oluşturuldu. Öte yandan, bölgede rüzgarın şiddetini azaltması ekiplerin söndürme çalışmasına kolaylık sağladı. Söndürme çalışmalarının olumlu yönde ilerlediği bildirildi.

Haberin Devamı

BÖLGEDE ARICILIK YAPAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yangınla ilgili bölgede arıcılık yapan M.Y. (85) gözaltına alındı. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "21.09.2022 saat 12.00 sıralarında Yalancıboğaz adaağzı mevkiisnde meydana gelen yangınla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde M.Y. isimli şahsa ait arı kovanlarının yaklaşık yarım metre ön tarafında yanmış ateş közleri olduğu, arı kovanlarının ormana bitişik olduğu, yangının başladığı noktada herhangi bir elektrik kablosunun geçmediği belirlendi. Yapılan mülakatta yangının arı kovanlarına on metre mesafede bir anda çıktığını, rüzgarın etkisi ile bir anda hızla dağın eteklerine ulaştığını, kendisinin yakmadığını beyan etmiştir. Soruşturma işlemleri çok yönlü olarak devam etmektedir" denildi.

HELİKOPTER DÜŞTÜ: 2 ÖLÜ, 5 YARALI

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Denizli Çardak'ta bir helikopter kaza kırıma uğradı. 2 Türk, 5 Rus, toplam 7 mürettebatı olan helikopterde 2 kişi hayatını kaybetti, 5 mürettebat yaralı. Başımız sağ olsun" denildi.

Haberin Devamı


BAKAN KOCA: RUS UYRUKLU 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınına müdahaleye giderken düşen helikoptere ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Denizli Çardak'ta, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait Rus orman yangını söndürme helikopterinin düşmesi sonucu Rus uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti. 3'ü Rus uyruklu, 2'si Türk vatandaşı, 5 kişi yaralandı. Tedavileri devam ediyor. Acımız büyük. Allah benzer kazalardan korusun. Helikopter kazasında olay yerine 9 dakikada ulaşıp, 2'sinin durumu ağır olan 5 yaralıya hızla müdahalede bulunan arkadaşlarımıza yaralıların aileleri adına teşekkür ediyorum. 5 ambulansımızın görevlileri, UMKE timi, oradaki 19 sağlık çalışanımız, iyi ki varsınız" ifadelerini kullandı.

ENKAZ ALTINDA KALAN CESET ÇIKARILDI

Kastamonu'dan Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınına müdahaleye giderken Denizli'nin Çardak ilçesi Gemiş Mahallesi'nde kaza kırıma uğrayan helikopterin enkazının altında kalan 1 kişinin cesedi, çıkarıldı. Olay yerine gelen vinç yardımıyla kaldırılan enkazın altından çıkarılan personelin cansız bedeni, Pamukkale Üniversite Hastanesi Adli Tıp morguna gönderildi. Yaralıların tedavilerine ise Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve Denizli Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor. 5 yaralıdan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Denizli İl Jandarma Komutanı Veysel Yanık da olay yerine gelip, incelemelerde bulundu. Orman Genel Müdürlüğü'ne ait bir helikopter de havadan olay yerinde ve bölgede inceleme yaptı. Kazanın olduğu bölgede toplanan vatandaşlar ise güvenlik güçleri tarafından enkaz çevresinden uzaklaştırıldı.

Bu arada kaza ile ilgili bazı ayrıntılar da ortaya çıktı. Orman Genel Müdürlüğü'nün radarda kaybolan helikopterden sinyal alamayınca ilgili birimlere bilgi verdiği belirtildi. Bunun üzerine Çardak'taki ekiplerin ve AFAD görevlilerinin çalışma başlattığı ifade edildi. Ayrıca kaza sırasında bölgede şiddetli rüzgar olduğu bilgisine ulaşıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

VALİ TAVLI: YANGIN KONTROL ALTINDA

Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün saat 12.30 sıralarında çıkan orman yangını, bugün saat 07.30 sıralarında kontrol altına alındı. Muğla Valisi Orhan Tavlı, "Marmaris’te meydana gelen orman yangınını kontrol altına alabilmek için tüm ekiplerimiz canla başla mücadele etti. Ormanın kahramanları son alev sönene kadar yeşil vatanı korumak için gece gündüz demeden mücadele etti. Yangın kontrol altına alındı" dedi.