Gazete Vatan Logo

‘Dedikodu’dan ihraç!

Çevresine, bir milletvekilinin odasındaki Atatürk portresini indirdiğini anlatan Aylin Nazlıaka CHP Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edildi. Karar 7’ye karşı 8 oyla çıktı

‘Dedikodu’dan ihraç!

CHP’deki Atatürk portresi tartışmasında fatura söylentilerin kaynağı olduğu öne sürülen Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’ya kesildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Atatürk portresinin indirildiği iddiasının ‘İftira ve gerçek olmadığına’’ karar vererek, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’yı partiden ihraç etti. Nazlıaka karara itiraz için mahkemeye başvurabilecek.

Yüzleşmeyi reddetti

YDK’nın Nazlıaka toplantısı yaklaşık beş saat sürdü ve Atatürk portresinin indirildiği iddiası ile ilgili tüm taraflar son kez dinledi. Nazlıaka da savunmasında ‘İftira’’ suçlamasını kabul etmedi. Atatürk portresinin indirilmesi olayında suçlunun, süreci basına sızdıranlar olduğunu söyledi. Nazlıaka’nın işaret ettiği Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ise ‘yüzleşmek’ istedi. Ancak Nazlıaka’nın bunu kabul etmedi.

1 oy farkla

Toplantı sonrası YDK’dan yapılan açıklamada, “Atatürk resmi indirildi iddiasının gerçek olmadığı ve iddianın iftira kapsamında bulunduğuna” oy birliği ile karar verildiği belirtildi. 15 üyeden oluşan YDK’nın 7 üyesi kınama cezası verilmesini istedi. Ancak sekiz üyenin oylarıyla Nazlıaka hakkında ihraç kararı çıktı.

Haberin Devamı

Ne olmuştu?

CHP’deki Atatürk portresi krizi Nazlıaka’nın TBMM’de bazı milletvekillerine olayı anlatmasıyla başladı. Nazlıaka bir CHP milletvekilinin “Artık yeni şeyler söylemek lazım” diyerek Atatürk portresini odasındaki duvardan indirdiğini, buna şahit olduğunu anlattı. Ancak milletvekilin ismini vermedi. Konu medyaya yansıyınca iş büyüdü. Portreyi indiren kişinin önce CHP milletvekili Zeynep Altıok sonra da Necati Yılmaz olduğu öne sürüldü. İki isim de iddiaları kabul etmedi. Nazlıaka da bu milletvekilinin ismini vermedi. Böylece disiplin süreci başladı. Nazlıaka savunması sırasında da ismi açıklamayınca YDK olayı ‘’İftira’’ diye niteledi ve ihraca karar verdi.