Gazete Vatan Logo

Datça yangınında son durum ne? Datça’da orman yangınının çıkış nedeni ne?

Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Datça ilçesi Mesudiye Mahallesinde orman yangını çıktı. Ekiplerin tüm müdahalesine rağmen alevler bazı yerleşim yerlerine sıçradı. Marmaris Datça yolu trafiğe kapatıldı. Peki, Datça’da orman yangınının çıkış nedeni ne? Datça’da orman yangını söndürüldü mü? İşte Datça yangınında son durum

Datça yangınında son durum ne? Datça’da orman yangınının çıkış nedeni ne?

Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangını paniğe neden oldu. Mesudiye Mahallesi'nin Kocadağ mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan yangına müdahale sürüyor. Rüzgar nedeniyle kısa sürede yayılan alevlerin kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanıyor. 7 kişinin gözaltına alındığı yangında 2 site tahliye edildi. Peki, Datça’da orman yangınının çıkış nedeni ne? Datça’da orman yangını söndürüldü mü? İşte Datça yangınında son durum

DATÇA YANGININDA SON DURUM NE?

Muğla’nın Datça ilçesinde dün öğlen saatlerinde orman yangını çıktı. Yangına ilk müdahalenin 14 dakika sonra yapıldığı bildirildi ancak kuvvetli rüzgarın etkisiyle alevler pek çok noktaya ulaştı.

Alevlerin ilerlediği Mesudiye Mahallesi Döşeme mevkinde bir ev yandı, o bölgedeki evler tahliye edildi. Yangının büyümesiyle Datça-Palamutbükü karayolu ve Datça-Hayıtbükü sahil yolu trafiğe kapatıldı. Çok sayıda orman işçisi, arazöz ve iş makineleriyle yangının yerleşim birimlerine ilerlememesi için tedbir alındı ancak alevler bazı yazlık evlere kadar ulaştı, hasar görenler oldu. Çok sayıda ev de tahliye edildi. Öte yandan alevlerin Kabaklarlı Plajı'na kadar ilerlemesi üzerine jandarma bölgede tahliye kararı aldı. Jandarma, Hayıtbükü ve Kabaklarlı çevresindeki konaklama tesisi ve evlerde kalan tatilcilerden bölgeyi boşaltmalarını istedi. Bunun üzerine tatilciler, kendi araçlarıyla bölgeden ayrılmaya başladı. Bölgeyi terk eden yaklaşık 2 bin kişi Palamutbükü'ne yönlendirildi.

Haberin Devamı

DATÇA’DA ORMAN YANGINININ ÇIKIŞ NEDENİ NE?

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, saat 12.21 itibarıyla Mesudiye Mahallesi'nde çıkan yangına saat 12.35 gibi ekiplerin gerekli müdahaleyi yaptığını söyledi. Kirişci, yangının çıkış nedenine ilişkin, "Şu anki tespitimiz elektrik trafosundan çıktığı, ama kesin değerlendirmeleri ilerleyen saatlerde paylaşacağız" dedi. Bakan Kirişci, gece görüş sistemine sahip iki yangın söndürme helikopterinin de Datça'da ilk kez kullanılmaya başlandığını söyledi.