Gazete Vatan Logo

Danışmanın tweeti ortalığı karıştırdı!

Hamdi Kılıç'tan ilginç operasyon tweeti

Başbakanlık Müşaviri Hamdi Kılıç, İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yankıları sürerken, twitter hesabından, "Devlet geleneğimizin kendini korumak için tarih boyunca geliştirdiği reflekslerin bir kısmı epeyce ürpertici, benden hatırlatması" ifadelerini paylaştı.

Milliyet'in haberine göre, Kılıç, sözlerini, "faili meçhul cinayetlerle tehdit" olarak değerlendirip büyük tepki gösteren takipçilerine, "Allah Allah! Kendini devlet geleneğine karşı tehdit olarak gören ne kadar çok kişi varmış. Şaşırdım. Devlet geleneği deyince birilerinin aklına sadece frankeyştayn filmlerinden fırlama sahneler geliyor galiba. Tamam da olay bundan mı ibaret? Çok basit ve geri planı olmayan bir tarih hatırlatmasını alakası olmayan yerlere götürenleri kendi paranoyalarıyla baş başa bırakıyorum" mesajını gönderdi.

İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yankıları sürerken, dün Başbakanlık Müşaviri Hamdi Kılıç, twitter hesabından paylaştığı mesajlarla sosyal medyanın gündemine oturdu. Kılıç, dün akşam attığı ilk tweet'inde, "Kör bir husumet uğruna, kendi ülkesine ve milletine düşmanlık etmekten çekinmeyenler safına katılanlar var galiba. Yazık!" diye yazdı. Sonraki mesajlarında devlet geleneğinin kendisini korumak için geliştirdiği reflekslerden söz eden Kılıç, "Aldığı tüm yaralara rağmen bu ülkede devlet geleneği diye bir şey hâlâ var. Bunun ne olduğunu anlamak için biraz tarih okumak yeter. Devlet geleneğimizin kendini korumak için tarih boyunca geliştirdiği reflekslerin bir kısmı epeyce ürpertici, benden hatırlatması" dedi.

"Kendini tehdit olarak gören ne kadar çok kişi varmış"

Kılıç, sözlerini, "faili meçhul cinayetlerle tehdit" olarak değerlendirip büyük tepki gösteren takipçilerine, "Allah Allah! Kendini devlet geleneğine karşı tehdit olarak gören ne kadar çok kişi varmış. Şaşırdım. Biraz tarih okuyun dedik, birileri meseleye Cüneyt Arkın filmi seviyesinde bodoslama daldı. Kusmayın, önce okuyun. En temel bilgi kaynağı wikipedia olanlarla, ancak buraya kadar... O zaman mecburen Yunus'a sözü bırakacağız. Ben gelmedim dava (kavga) için... Vazgeçtim, siz tarih filan okumayın... Tivıttır iyidir, böyle devam edin" mesajını yolladı.

"Çok basit ve geri planı yok"

Takipçilerinin tepki dolu mesajları artarken, müzisyen Atilla Özdemiroğlu da Kılıç'a, "Siz tarih okuyun, ben yaşadım. Yurtdaşa, açıktan korku salma ve sindirme amaçlı bir tehditi TC tarihinde ilk kez siz yaptınız. Bizler bu ahval ve şerait içinde birinci vazifemizin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bizim için değil kendiniz için endişelenin" diye yazdı. Kılıç da tepkilere, "Devlet geleneği deyince birilerinin aklına sadece frankeyştayn filmlerinden fırlama sahneler geliyor galiba. Tamam da olay bundan mı ibaret? Çok basit ve geri planı olmayan bir tarih hatırlatmasını alakası olmayan yerlere götürenleri kendi paranoyalarıyla başbaşa bırakıyorum" diye karşılık verdi.

Haberin Devamı