Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik bir savaş var yastık altındakileri çıkarın

“Ülkemizin içinde herkes geleceğine umutla bakıyor. Gelin yastık altından dövizlerinizi, dolarlarınızı, altınlarınızı çıkartın. Gelin bunları TL’ye nakde dönüştürün. Yerli, milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomik bir savaş var yastık altındakileri çıkarın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye’de düzenlenen törenle Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını açıkladı. İşte 100 günlük vaatler…

- PROJE 1000’İN ÜSTÜNDE

Orta vadeli programı ağustos ayı sonuna kadar ilan etmeyi planlıyoruz. 2019-2023 dönemine ilişkin plan çalışmalarına başladık. Kasıma ayı sonuna kadar bunu da tamamlamayı hedefliyoruz. Aslında tamamlanacak proje sayısı 1000’in üzerindedir. Biz bunlardan 400’üne yer verdik.

- 48’İ SAVUNMAYA AİT

Projelerden biri, vatandaşlarımızın kamu işlerini kolaylaştıran hızlandıran e-devlet sistemini etkinleştirmek olacaktır. Bir başka projemiz de tüm icraatların projelerin ülke geneli ve bölgesel ölçekte, takibini sağlayacak bir sistemi en kısa sürede cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurmaktır. 400 projenin 48’i savunma sanayiimize aittir. Bu projeler lazer silahından uydu fırlatma projelerine, SİHA ve İHA’ların geliştirilmesinden roket ve füzelere, helikopter motoru ve tasarımından mühimmat üretimine kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor.

Haberin Devamı

- VİRÜS TEMİZLENMELİ

Adalet Bakanlığımız gelişmiş elektronik yargı ağı, artırılmış personel sayısı, sesli ve görüntülü ifade alma sistemleri, ülkemizde adaletin tesisinde adeta devrim yapmış bir bakanlığımızdır. Yaptığımız bunca reforma rağmen FETÖ’nün yol açtığı tahribatı süratle giderme noktasında önemli mesafe kat ettik. Bakanlığa sızmış olan terör örgütü mensuplarını büyük ölçüde temizledik. Ama bitmedi, bu virüslerin temizlenmesi gerekiyor.

- YARGIDA ENTEGRE

Yeni adli yılla birlikte yargıda hedef süre uygulamasına geçiyoruz. Böylece soruşturma ve yargılamaların önceden ilan edilecek sürelerde tamamlanmasının sağlanmasını amaçlıyoruz. Bir başka önemli projemiz, savcılık mahkeme ve icra müdürlükleriyle emniyet birimleri arasındaki yazışmaların kurumlarımızın kendi sistemleri arasında entegre edilmesidir.

- İSTİSMARA TAVİZ YOK

Arabuluculuk ve uzlaşma uygulamalarını daha da etkinleştirerek mahkemelerin iş yükünü hafifletiyoruz. Halen faaliyette olan Bursa, Adana, İzmir, Erzurum, Samsun ve Ankara bölge adliye mahkemelerine ilave olarak Konya ve Sakarya bölge adliye mahkemelerini faaliyete geçiriyoruz. Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar karşısında cezai düzenlemelerin yapılmasını sağlayacağız. Asla buradan taviz yok.

Haberin Devamı

- HİÇBİR ÜLKEDE YOK

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız… Dünyanın en gelişmiş ve geniş kapsamlı sosyal güvenlik hizmetine sahip ülkeyiz. Sağlık sigortası primini gücüne göre ödüyor, ödemeyenlerin primini devlet üstleniyor. Emeklilik konusunda bizdeki kadar kolaylaştırıcı uygulamalar dünyanın başka hiçbir ülkesinde yoktur.

- BAYRAM İKRAMİYESİ

Kadınlar, çocuklar, yaşlılar, engelliler, öğrenciler, işsizler, şehit yakınları, gaziler başta olmak üzere sosyal destek projeleri uyguluyoruz. Emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah kurban bayramı öncesi takdim ediyoruz.

- İSTİHDAM GENİŞLİYOR

Nitelikli işgücü yetiştirilmesine yönelik programların yararlanıcı sayısını 248.000’den 375.000’ne çıkarılması. Önceliğimiz imalat ve bilişim sektörleridir. Er-erbaşların ailelerinin de sağlık hizmetleri faydalandırılmasını sağlıyoruz. Her yıl 100 bin gencimizin ilk uygulamayı başlatıyoruz. İstihdamın artırılması için kadınlara, gençlere ve engellilere sunulan imkanları genişletiyoruz.

Haberin Devamı

- KANAL İSTANBUL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız… Kentsel dönüşüm projelerimiz devam ediyor. Mavi bayraklı plaj sayısını 459’a çıkardık. Kanal İstanbul projelerinin taşınmaz devirlerini tamamlayacak ve imar planlarını onaya sunuyoruz. 22 milyon metre kare arazinin TOKİ’ye devriyle tamamlanıyor. Kanal İstanbul’un iki tarafına iki butik şehir kuracağız. Bir Süveyş Kanalı olacak da niçin bir Kanal İstanbul olmasın? Mimarlarımız çalışmalarını son safhaya getiriyorlar. Yap işlet devret ya da kamu özel ortaklığıyla biz bu projeyi hayata geçireceğiz.

- MİLLET BAHÇELERİ

Millet Bahçeleri… Beşini bu dönemde tamamlıyoruz. Altısının inşasına, 22’sinin de projesine başlıyoruz. Atatürk Havalimanı’nı 29 Ekim’de, havalimanı bittikten sonra süratle yavaş yavaş Atatürk Havalimanı’nı oraya taşıyoruz. Ve diğer taraftan da Atatürk Havalimanı’ndaki çalışmalarımızı inşallah başlatacağız ve en kısa zamanda Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak. Açılışını yapacağımız Millet Bahçeleri’nden ikisi, İstanbul Kayaşehir’de biri Baruthane’de biri Esenler’de biri de Konya Meram’da bulunuyor. Atatürk Kültür Merkezi sahasını da millet bahçesi yapacağız.

Haberin Devamı

- ‘EMLAK’ FAALİYETTE

İmar barışı kapsamında 13 milyon kayıtsız yapıyla ilgili işlemleri tamamlıyoruz. Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankası’nı tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştiriyoruz.

- İKİ YENİ KONSOLOSLUK

Musul ve Basra konsolosluklarımız 100 gün içinde yeniden faaliyete geçiriyoruz. Filistinli kardeşlerimize her platformda destek olmayı sürdüreceğiz.

- NÜKLEER ATAĞI

Şimdi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza geliyorum… Ülkemize 530 yeni hidroelektrik santrali kazandırdık. Şimdi buna nükleer enerjiyi ekliyoruz. Akkuyu’nun inşası sürüyor. İlk ünitesini 2023’te hizmete alıyoruz. Sinop ile ilgili çalışmalar devam ediyor. TANAP, Türk Akımı ve doğu Akdeniz boru hattı gibi tarihi nitelikteki projeleri hayata geçiriyoruz. Akdeniz’de bir derin deniz bir sığ sondajı başlatıyoruz. Denizlerdeki hidrokarban arama faaliyetleri için ikinci bir deniz sondaj gemisi alıyoruz.

- SPORA VE SANATA DESTEK

Şimdi de geliyorum Gençlik ve Spor Bakanlığımıza… Spor tesislerimizin sayısını 1575’ten 5500’ün üzerine, lisanslı sporcu sayımızı 278 binden 8,5 milyona, spor kulübü sayımızı 6 binden 14 binin üzerine çıkardık. Yeni yapılacak 9 stadyumdan birinin yer teslimini, üçünün yıkımını, 5’inin de proje çalışmasını tamamlıyoruz. Bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerinin düzenlendiği gençlik merkezlerimizin sayısını 64’ten 279’a çıkardık. STK’ların gençlik ve spor alanındaki 400 projesine destek veriyoruz.

- TL’YE DÖNÜŞTÜRÜN

Hazine ve Maliye Bakanlığımızla kamunun mali kaynaklarını tek elde topladık. Bugün artık Türkiye’nin daha iddialı hedefleri vardır.Bir ekonomik savaşla karşı karşıyayız. Hiç endişe etmeyin, biz bu savaştan da galip çıkacağız. Bu tuzakları bize çok kurdular, hepsini de aştık, bunu da aşacağız. Ekonomiyle ilgili söylenenlere, kendilerine göre karalama programlarıyla sağa sola koşanlara bakmayın. Biz bu işlerin hepsini evelallah aştık, aşıyoruz, aşacağız. Sadece ekonomi, altyapı, üstyapıyla büyütmekle kalmadık; asıl hizmetimiz asırlardır yaşadığımız bozgun, gerileme, kayıp iklimini tersine çevirmiş olmamızdır. Ülkemizin içinde herkes geleceğine umutla bakıyor. Gelin yastık altından dövizlerinizi, dolarlarınızı, altınlarınızı çıkartın. Gelin bunları TL’ye nakde dönüştürün. Yerli, milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun. Bizler bugüne kadar mahçup olmadık, inanıyoruz ki önümüzdeki 5 yılda da mahçup olmayacağız.

- UZAY AJANSI

Sanayi Bakanlığımız… 110 yeni organize sanayi bölgesiyle 1 milyon 370 bin vatandaşımıza istihdam sağladık. Toplam patent başvuruları sayısını 10 kattan, yerli patent başvuru sayısını 21 kat artırdık. Tasarım başvurularında 2,5 kata varan artış oldu. KOBİ’lere verdiğimiz desteği artırıyoruz. Türkiye Uzay Ajansı’nı kuruyoruz. TSK’nın ihtiyacı olan füzeler, hassas güdüm kitleri gibi savunma sanayii projelerinin teslimini hızlandırıyoruz. Uzay teknolojileri optik sistemler araştırma merkezini açıyoruz. Milli, güvenli veri depolama sistemini üniversitelerin ortak kullanımına sunuyoruz. Milli, güvenli mesajlaşma uygulama testlerini kritik kurumlarımızda gerçekleştiriyoruz. En büyük tematik parkımız olan bilişim vadisinin de ikinci etabını tamamlıyoruz.

- TARIMDA REKOR KIRDIK

Tarım ve Orman Bakanlığımız… 108 milyar lira çiftçilerimize destek veriyoruz. Tarımsal milli gelirimizi 189 milyar liraya çıkartarak bu alanda rekor kırdık. Barajlarımızın sayısını 801’e çıkardık, 276’ydı. Sulama tesislerimizin sayısını 3 bine yükselterek 17,4 milyon hektar alanı sulamaya açtık. Kırsal kalkınmaya yönelik 7 projeye 710 lira destek sağlıyoruz. 100 milyon hektar alan için 250 milyon lira destek veriyoruz. Silvan tünellerinin ihalesini tamamlıyoruz.

- ALPARSLAN HAVALİMANI

Üç katlı büyük İstanbul tünelinin inşası için ihaleye çıkıyoruz. Muş ve Kahramanmaraş Havalimanlarının terminal binaları bitiyor. Şimdi artık Muş Havalimanı demeyelim dedi arkadaşlar. Oranın adını da Sultan Alparslan Havalimanı koyalım dedik.

31 İLDE NARKO TİM

Türkiye tarihinin hiçbir döneminde olmadığı kadar tehdit altında bulunduğu dönemde hiç şüphesiz İçişleri Bakanlığımıza daha büyük hedefler düşüyor. Emniyet teşkilatımız bu virüsten büyük ölçüde temizlendi. Bakanlığın 15 ayrı hizmetini e-devlet üzerinden sunmaya başlayarak önemli bir tasarrufa gidiyoruz. Mobil plaka tanıma sistemi yüzde 27 oranında yaygınlaştırıyoruz. Elektronik belediye projesiyle belediyelerin yazılımlarının ortak platformda bulunma çalışmalarında yüzde 15 ilerleme sağlıyoruz. Uyuşturucuyla daha etkin mücadele için 31 ilde daha narko timler kuruyoruz. 112 merkezlerinin sayısını 32’den 42’ye çıkartıyoruz. Elazığ ve Van’a ilave olarak Gaziantep’te de Jandarma Taktik İnsansız Hava Aracı Komutanlığı kuruyoruz. FETÖ operasyonlarında elde edilen dijital materyallerden 300 bininin daha incelemesini tamamlıyoruz.

32 BİN POLİS VE BEKÇİ ALINACAK

Jandarma ve emniyetin balistik analiz sistemlerindeki ortak sorgu imkanlarını geliştiriyoruz. Emniyete 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru 7 bin bekçi, jandarmaya 500 subay, 10 bin 175 uzman erbaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 44 subay, 300 uzman erbaş alarak güvenlik birimlerimizi güçlendiriyoruz. Emniyet ve Jandarmayı 459 yeni zırhlı araçla takviye ediyoruz.

İSTANBUL’A 14 KÜLTÜR PROJESİ

İstanbuL AKM’nin ihalesini sonuçlandırarak gereken adımı attık. Gaziosmanpaşa’da Rami Kışlasını kütüphaneye dönüştürmek üzere adımlarımızı attık, fiziki gerçekleşmeyi yüzde 45’e çıkartıyoruz. Şimdi de Kuleli Askeri lisesi geliyor. Müzeye dönüştürmek için projeleri tamamlıyoruz. İstanbul’da kültürel mirasımızı korumaya yönelik 14 projeyi daha tamamlıyoruz. Göbeklitepe Ören yerini ziyarete açıyoruz.

20 BİN ÖĞRETMEN HER OKULA 1 POLİS

Geliyorum Milli Eğitim Bakanlığımıza… Okullarımız için yaptığımız yatırımlarla 575 bine çıkarttık. Sınıflardaki öğrenci sayısını 30 ve altına indirdik. 605 bin yeni öğretmen atayarak öğretmen sayısını 920 bine yükselttik. Tam gün eğitim gören öğrenci sayısını yüzde 68’den 71’e yükseltiyoruz. 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz. 700 okul kent güvenlik sistemine entegre edilecek. Her okuluda en az bir polis görevlendiriyoruz.

BEDELLİ E-DEVLET ÜZERİNDEN

Milli Savunma Bakanlığımızı adına uygun şekilde savunmayla ilgili tüm çalışmaları yürütebilecek bir konuma getirdik. Ve bedelli kanununu imzaladım. Kanunun uygulanmasıyla ilgili süreç yürütülüyor. Yüksek öğretime kayıtlı öğrencilerimizin askerlik durumlarıyla ilgili işlemlerin e-devlet üzerinden yapılabilmesini temin ediyoruz. HÜRKUŞ’u hava kuvvetlerimizin envanterine alıyoruz. Milli insansız uçak ANKA’dan 4 adet, SİHA’lardan da 6 adet daha ordumuzun kullanımına sunuyoruz.

YOĞUN BAKIMA 500 YENİ YATAK

Ve Sağlık Bakanlığımız… Hastanelerde 130 bin yatağı hizmete koyduk. Milletimize daha iyi hizmet verebilmek için 540 bin sağlık çalışanını işe başlattık. Ambulans sayısını 618’den 5 bine çıkardık. Yoğun bakımlardaki sıkışıklığı gidermek için 500 yeni yatağı daha hizmete alıyoruz. Manisa ve Ankara Bilkent şehir hastanelerimizde bu yıl için de faaliyete geçiyor.