Gazete Vatan Logo

Cudi’ye bomba yağıyor!

Cudi’ye bomba yağıyor!

Şırnak’ın Cudi Dağı’nda önceki gün başlatılan büyük operasyonda şehit düşen polislerin sayısı 6’ya yükseldi. Asker ve polisin ortak katıldığı ve Kobra helikopterlerin havadan bomba yağdırarak destek verdiği operasyonda 7 PKK’lı öldürüldü, 1 terörist canlı ele geçirildi

Baharın gelmesiyle birlikte Şırnak’taki Cudi Dağı’nda gizlendikleri sığınak ve mağaralardan çıkıp hareket halinde oldukları belirtilen teröristlere yönelik önceki gün hava destekli geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Cudi Dağı’nın, Silopi kesimindeki Çağlayan ve Tuşimiya Vadisi’nin Dereli Mevkii’nde hareket halinde bir grup PKK’lı tespit edildi. Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan Kobra helikopterler teröristlerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına alıp bombaladı.

Teröristler kaçıyor

Bölgeye Sikorsky helikopterlerle jandarma ve polis Özel Harekat Timler indirilerek, Kobra helikopterlerin ateşinden kaçmaya çalışan PKK’lılar takibe alındı. Kalabalık PKK’lı grupla güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Zaman zaman şiddetlenen çatışmanın ilk gününde Özel Harekat Timi’nde görevli 5 polis memuru şehit düştü. Gece boyunca da silah seslerinin geldiği bölgede dün sabah yeniden şiddetlenen çatışmada Özel Harekat Timi’nde görevli 1 polisin daha şehit olduğu haberi geldi. Böylece Cudi Dağı’ndaki çatışmalarda şehit olan polislerin sayısı 6’ya çıktı.
Cudi’ye bomba yağıyor
1 terörist canlı yakalandı

Güvenlik güçlerinin hava destekli operasyonunda çembere alınan teröristlerden 7’si ölü ele geçirilirken, 2’si asker 10 güvenlik görevlisi de yaralandı. Ağır yaralı 3 güvenlik görevlisi Ankara’ya gönderildi. Operasyon bölgesine bugün helikopterlerle yeni timler sevk edilerek, teröristlerin tüm kaçış güzergahları tutuldu. Operasyonda 1 PKK’lının da sağ olarak ele geçirildiği öğrenildi. Bölgede şiddetli çatışmaların sürdüğü kaydedildi.

ŞEHİT, OPERASYON SIRASINDA YAKINLARIYLA GÖRÜŞTÜ

‘Çatışmadayız teröristlerle sıcak temas devam ediyor’


Cihat Akkaya’nın (42) acı haberi, İzmir’deki eşi Deniz Akkaya, 12 yaşındaki kızı Aybüke’ye emniyet müdürlüğü yetkililerince verildi. 5 yıldır kan kanseri (lösemi) tedavisi gören Deniz Akkaya, eşiyle 16.30 sıralarında telefonla görüştüklerini söyledi. Eşinin operasyonda olduğunu söylemediğini anlatan Deniz Akkaya, “İyiyim, çok işimiz var. Akşama sizi ararım dedi ve kapattı” diye konuştu. Şehidin kendisini merak edip arayan İzmir’deki meslektaşlarıyla konuşurken de yanındaki şehitlerden bahsetmediği, “Çatışıyoruz. Teröristlerle sıcak temasımız devam ediyor. Dua edin” dediği öğrenildi.

‘Kızımı da polis yapacağım’

2 yıldır Şırnak’ta görev yapan Cihat Akkaya’nın haziran ayındaki tayin döneminde tedavi gören eşine destek için İzmir’e gelmek istediği, bunun içinde eşinin sağlık raporlarını kargoyla istediği ortaya çıktı. Deniz Akkaya, “Kargo şirketinden bu sabah arayarak eşimin evrakı almaya gelip gelmeyeceğini sordular. ’Dağdadır, gelir’ dedim. Eşim de tayinimiz de yok artık” diye konuştu. Akkaya, ”O şerefsizlerin karşısında ağlamıyorum, ağlamayacağım da. Kızımı da polis yapacağım. Allah onların belasını versin” dedi.

Şehit polisler askeri birlikten uğurlandı

Cudi Dağı’nda PKK’lılarla çıkan çatışmada şehit olan polisler için Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral İlhan Bölük, askeri erkan ve şehit polislerin meslektaşları katıldı. Basına kapalı yapılan ve duaların okunduğu törenin ardından şehitlerin cenazeleri helikopterlerle Diyarbakır’a gönderildi. Şehitlerin cenazeleri buradan toprağa verilmek üzere uçak ve helikopterle memleketlerine gönderilecek.

Bu defa açıklama Emniyet’ten

Operasyonla ilgili açıklama bu kez valilikten değil Emniyet Genel Müdürlüğü’nden geldi: “Cudi Dağı kırsalında saat 10.00 sıralarında bölücü terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Başpolis memuru Kadir Can, polis memuru Cihat Akkaya, polis Memuru Recep Topaloğlu, polis Memuru Arif Mamış, polis memuru Selim Arslan ve polis Memuru Mustafa Erdoğan şehit olmuşlardır.

1 yıldır Şırnak’ta gönüllü çalışıyordu

Arif Mamış’ın Şırnak’taki zorunlu hizmet süresini 1 yıl önce tamamlamasına rağmen gönüllü olarak bölgede kaldığı öğrenildi. Adana’da yaşayan baba İbrahim Mamış, oğluyla en son 2 gün önce telefonda konuştuğunu belirterek şöyle konuştu: ”O gece operasyondan geç gelmişti. ’İyiyim’ dedi. O gece tekrar operasyona gitmiş. Oğlumun doğu görevi 1 yıl önce bitmişti. Ama birkaç yıl daha gönüllü olarak orada kalmak istedi.” Mamış, oğlunun polisliği çok sevdiğini belirterek, ”Özel Harekat’tan ayrılmasını da istedim ama ’Ben çok seviyorum’ diyordu” diye konuştu. 6 yıllık polis memuru Mamış eşi Ebru ve 3 yaşındaki kızı Sude Naz’la Şırnak’taki evinde yaşıyordu.

3 ay sonra şark hizmeti bitiyordu

Şehit polis Kadir Can’ın, eşi Ayşe Can, çocukları 17 yaşındaki Gökçe Can ve 12 yaşındaki Ömer Can acı haberle yıkıldı. Şehidin Antalya’daki evine bayrak asıldı. Özel Harekat polisleri acılı aileyi yalnız bırakmadı. 2010’da başpolis rütbesine yükselmişti. 1991 yılında mesleğe başlayan ve 2 yıldır Cizre’de görev yapan şehidin haziran ayında batıya tayininin çıkacağı belirtildi. Hatay’da yaşayan annesi annesi Merdane Can, “Artık analar ağlamasın” diye ağıt yaktı. (Soner KOCAER)

6 ay önce evlenmişti

2009’da Şırnak’a tayini çıkan ve 6 ay önce evlenen 30 yaşındaki Recep Topaloğlu 5 yıllık polisti. Şehit olduğu haberi, İzmit’te oturan ailesini acıya boğdu. Kocaeli Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra 3 yıl süreyle yüzme havuzlarında öğretmenlik yaptı. Aynı zamanda amatör futbolcu olan Topaloğlu, polislik mesleğini seçti. (Ergün AYAZ İZMİT)

Haberin Devamı