Gazete Vatan Logo

Cizre’deki operasyonda 10 PKK’lı öldürüldü

Cizre’deki operasyonlarda çember giderek daralıyor. Cudi ve Sur mahallelerinde sıkıştırılan teröristlerle sağlanan sıcak temaslarda 10 PKK’lı öldürüldü. Çatışan teröristlerden ikisinin PKK’nın önemli isimlerinden olduğu öğrenildi

Cizre’deki operasyonda 10 PKK’lı öldürüldü

Terör örgütünün ağır darbe aldığı operasyonlarda güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bölgeye doğru çemberi daraltarak ilerliyor. Bu kapsamda Cudi ve Sur mahallelerinde sıkıştırılan teröristlerle sık sık sıcak temas sağlanıyor. İki mahallede örgüt mensuplarınca kullanılan evlere dün sabah saatlerinde operasyon düzenleyen güvenlik güçlerine teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarla saldırı düzenlendi.

Amin Reşo ve Rozan

Güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada yaralanan 2 asker ve 5 polis memuru, Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Cudi Mahallesi’nde güvenlik güçleriyle çatışmaya girenlerden ikisinin örgütün bölgedeki sözde yöneticilerinden “Amin Reşo” ve “Rozan” kod adlı teröristler olduğu istihbarat kaynaklarınca tespit edildi. Şırnak Valiliği de, Cizre’deki operasyonlarda 10 PKK’lı teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı. Sur’daki operasyonlarda ise 6 PKK’lının öldüğü bildirildi.

Şiddetli patlama

HDP’liler tarafından yaralıların bulunduğu belirtilen Bostancı Sokak bölgesinde de şiddetli bir patlama oldu. Cizre’de bugüne kadar görülenlerden daha büyük olduğu değerlendirilen patlamadan sonra, bölgedeki birçok evin camları kırıldı. Patlamadan sonra kısa bir süre sessizlik oldu ardından yeniden silah ve patlama sesleri duyuldu.

Haberin Devamı