Gazete Vatan Logo

‘Cinsel konuşmalara casusluk süsü verildi’

‘Cinsel konuşmalara casusluk süsü verildi’

Paralel Yapı soruşturmasında yeni iddialar...

İzmir merkezli ‘paralel yapı’ operasyonunda savcılık fezlekesinde yer alan suçlamalarda zanlıların casusluk soruşturmasında yer alan cinsel içerikli konuşmalarla casusluk algısı yaratmaya çalıştığı da iddia edildi

İZMİR merkezli olarak 18 ilde kamuoyunda ‘casusluk davası’ olarak bilinen ‘parelel yapı’ya yönelik ‘İzmir Gizli Bilgi ve Belge Bulundurma’ soruşturmasında tutuklanması istenen 36 kişiye ait, savcılık fezlekesinde şok suçlamalarda bulunulduğu ortaya çıktı. Casusluk soruşturmasında yargılanan 357 zanlının büyük bir bölümünün, cinsel içerikli görüntüleri ve telefon konuşmaları da yine dosyalarda yer almıştı. Gözaltındaki zanlıların, cinsel içerikli bu konuşmalarla casusuluk algısı yaratmaya çalıştıkları öne sürüldü. Yapılan bu tür casusluk soruşturmasıyla da, 3 bin 100 kişinin mağdur edildiği ve usülsüz olarak 17 ay boyunca dinlemelerin yapıldığı iddiaları da savcılık fezlekesinde yer aldı.

Kod adı: Testi

Öte yandan gözaltına alınan 36 zanlının tutuklanması için mahkeme sevki sırasında savcılığın hazırladığı fezlekede İzmir eski Emniyet Müdür Ali Bilkay, Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik ile diğer polisler Serkan Çiftçi, Yasef Özoğlu, Özcan Kezzap, Gökay Ersel Gülek, Sadık Özilhan, Fahrettin Karaağaç, Ergin Öztürk ve Cem Kendigelen, örgütün yöneticileri oldukları iddia edildi.

Haberin Devamı

Fethullah Gülen’in “Kırık Testi” kitabından esinlenerek “testi” kod adı verildiği kaydedilen fezlekede, örgüt üyesi olan kişilerin kamu kurumlarında ve TSK’de bazı kişilerin tasfiye edilerek yerlerine yenilerinin yerleştirilmesi hedefiyle çok sayıda kişiyi dinlediği, bu doğrultuda 3 bin 100 kişi hakkında fişleme yaptığı, tasfiyelerini, adli ve idari para cezası almalarını sağladıkları iddia edildi.

Kimler gözaltında?

Operasyonlarda, aralarında Merkez Valileri Mehmet Oduncu, halen görevde olan Eskişehir Vali yardımcısı Mesut Keser, Mülkiye Başmüfettişi Ferda İleri, Ahmet Kaya, Sadık Altunkaynak, İzmir’de 10 Kasım 2011-12 Şubat 2014 tarihleri arasında Emniyet Müdürlüğü yapan Ali Bilkay, Afyon Polis Okulu Müdürü Müjdat Karagöz, Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nden sorumlu İzmir eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik’in de bulunduğu, 49 kişi gözaltına alındı.Bir numaralı zanlısı Fethullah Gülen olan soruşturmada, toplam gözaltı kararı sayısının ise 57 olduğu açıklandı. Soruşturma çerçevesinde Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 8 kişi için de yakalama kararı çıkarıldı. Gözaltındaki 49 kişiden 13’ü serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

‘Gizli raporu verilmiş’

Zanlılardan Ali Bilkay’ın tüm yasadışı dinleme kararlarına onay verdiği, mülkiye müfettişlerinin de, kendilerine gönderilen belgelere, ’gizli’ ve ’çok gizli’ raporları verdikleri ileri sürüdü.

Gülen bunlarla suçlanıyor:

Dosyanın firari şüphelisi olarak isimlendirilen Fethullah Gülen için de, “Yöneticiliğini yaptığı FETÖ terör örgütüyle anayasaya da belirtilen cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, soysal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek devlet otoritesini zaafa uğratmak, yıkmak, ele geçirmek, temel hak ve hürriyetleri yok etmek, kamu düzenini bozmak” gibi suçlamalarda bulunuldu.

Haberin Devamı