Gazete Vatan Logo

CHP'ye bir şok daha!

CHP'ye bir şok daha!

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin HSYK Kanunu’nda değişiklik yapan düzenlemenin “yok” hükmünde olduğu tespit edilerek iptali istemiyle yaptığı başvuruyu, kanun Resmi Gazete’de yayımlanmadığı gerekçesiyle reddetti. Başvuruyla ilgili ilk incelemesini yapan Anayasa Mahkemesi heyeti, “Kanun Resmi Gazete’de yayımlanmadığından iptal davası açma süresinin başlamadığı gerekçesiyle” reddetti. Karara göre CHP, kanunun Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesinden sonra yeni bir başvuru yapabilecek.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, kanunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylandığı anda yürürlüğe gireceğini ve HSYK’nın yapısının tarumar edileceğini, yargının yürütmeye bağlanacağını söyledi.


Yeniden başvurulacak

Altay, “İlaveten sosyolojik boyutu da var. Yaklaşık 700’e yakın genel sekreterinden çaycısına insanlar işinden edilecek. Biz de bu sebeple olası bir iptal kararı etkisizleşmesin diye böyle bir hamle yaptık” diye konuştu. CHP’nin kanunu Köşk onayından önce Anayasa Mahkemesi’ne götürmesinin doğru bir adım olduğunu savunan Altay, “Şimdi Köşk’te bu onaylanır onaylanmaz tabii ki biz doğal olarak başvurumuzu tazeleyeceğiz. Yargının istediği formatta bunu yapacağız. Bu kararın yok hükmünde olduğu çok açık. Mahkeme yarın iptal etti ne olacak? Yapacağın bir şey yok. İş işten geçti. Atı alan Üsküdar’ı geçti olur. Türkiye bir felakete sürüklenir” diye konuştu.

Haberin Devamı