Gazete Vatan Logo

CHP'li başkana sanal alemde saldırı

SAMSUN'un merkez Atakum İlçesi Belediye Başkanı CHP'li Metin Burma'nın internetteki popüler sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki adresinin şifresini kıran kişiler, profil fotoğrafının bulunduğu alana mayolu ve şortlu kadın fotoğrafları koydu. Savcılığa şikayette bulunan Başkan Burma, "Şifremi kırıp ellerine ne geçti bilemiyorum" dedi.

Atakum Belediye Başkanı Metin Burma'nın Facebook'taki sayfasının şifresini kıran kişi veya kişiler, buraya mayolu ve şortlu kadın fotoğrafları yerleştirdi. Siteye girenler gördükleri fotoğraflar karşısında şaşkınlık yaşadı.

Başkan Metin Burma da durumu hemen savcılığa bildirerek şikayette bulundu. Başkan Burma, "Şifremi nasıl kırdılar biliyorum. Kendi adresime giremeyince şifremin kırıldığını anladım. Sisteme girip benim fotoğraflarımı çıkartıp kadın fotoğrafları koymuşlar. Neden böyle bir şey yaparlar bilemiyorum. Ben, internet sitesindeki adresim üzerinden vatandaşların taleplerini dinliyorum. 3 binin üzerinde orada arkadaşım dostum vardı. Onların isteklerini, eleştirilerini oradan takip ediyordum. Niye uğraşırlar ellerine ne geçer bilemiyorum. Gerekli başvurumu yaptım. Bunu yapanların cezalandırılması için her türlü yasal yollarda hakkımı arayacağım" diye konuştu.

Son zamanlarda Türkiye'de bu tür işlerin çok sık yaşanmaya başladığına dikkat çeken Başkan Burma, "İnsanlar artık güvensiz bir ortamda. Benim gizli saklı bir işim yok. İnsanlarla iletişim kurduğumuz bir siteydi. Artık Türkiye bunlara bir çözüm bulmalı" dedi.

Haberin Devamı