Gazete Vatan Logo

CHP'de ODTÜ çatlağı!

TGB’li öğrencilere destek vermesine partinin gençlik kolu üyeleri itiraz etti. Partinin ‘sol kanadı’ da tepkili...

CHP’nin ‘ulusalcı’ milletvekillerinin ODTÜ’de sol gruplarla çatışan İşçi Partisi’ne yakın TGB’li öğrencilere destek vermesine partinin gençlik kolu üyeleri itiraz etti. Partinin ‘sol kanadı’ da tepkili...


Ulusalcı kanat” ile “sol kanat” arasındaki görüş ayrılığının giderek arttığı CHP’de bu kez hafta başında Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) İşçi Partisi’ne (İP) yakın Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi öğrenciler ile Halkevleri’ne yakın Öğrenci Kolektifleri üyesi öğrenciler arasında yaşanan gerginlik, tartışma yarattı.

CHP’de Kürt sorununun çözümü başta olmak üzere çeşitli konularda “sol kanat” ile keskin görüş ayrılıkları yaşayan “ulusalcı kanat”, ODTÜ’de Öğrenci Kolektifleri ve diğer sol gruplar ile çatışan TGB’li öğrencilerin basın açıklamalarına destek vererek, “ulusalcı” kimliklerini öne çıkaran bu öğrencilere destek verdi. Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum ve Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, TGB’nin eylemine destek verirken, ODTÜ’de PKK’lıların etkin olduğunu ileri sürdü. Milletvekillerinin eyleme destek vermesi ve ODTÜ’deki sol gruplara yönelik sözleri partinin bazı kesimlerinde tepkiyle karşılandı.

Tartışma ocakta başladı

Partinin gençlik kollarında siyaset yapan üyelerin, CHP’li milletvekillerinin kendi partilerinin gençlik kollarının düzenlediği etkinliklere gelmemesinden buna karşın TGB’nin eylemlerine destek vermelerinden rahatsız oldukları öğrenildi. Böyle Ocak ayında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan koordinatörlüğünde Adana’da düzenlenen parti mitinginde dönemin TGB Başkanı İlker Yücel’in parti otobüsünden konuşturulması, partinin gençlik kolları yöneticilerinin ise etkinlikte konuşturulmamasıyla başlayan, “TGB’ye yakın durulduğu” eleştirileri, ODTÜ’deki olaylar ile birlikte doruk noktasına ulaştı.
Partinin “sol kanadı” ise bu tartışmaları izlemekle yetinirken, “ulusalcı kanadın” CHP’li olmayan iki grup arasındaki gerginlikte taraf tutmasının doğru olmadığı ve olaylara karışan diğer grubun PKK’lı olarak nitelendirilmesinin yanlış olduğu değerlendirmesinde bulundukları belirtildi.

Haberin Devamı