Gazete Vatan Logo

CHP'de bilgisayarlara siber koruma

CHP, FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında veri tabanı hırsızlığına karşı tüm bilgisayarlarında "koruma kalkanı" oluşturdu

CHP'de bilgisayarlara siber koruma

CHP'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında veri tabanı hırsızlığına karşı tüm bilgisayarlarında koruma kalkanı oluşturuldu.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genel Başkan Yardımcılığının faaliyet raporunda, partinin veri tabanına yönelik alınan önlemler anlatıldı.

Raporda, özellikle FETÖ'nün darbe girişiminin ardından partinin tüm bilgisayarlarında "koruma kalkanı" oluşturduğu belirtildi.

Darbe girişimi sonrasında yapılan bazı saldırılar sonucunda, devlet kurumlarından veri tabanı hırsızlığı yapıldığının anlaşıldığı vurgulanan raporda, "Genel Başkan Yardımcılığı olarak partimizin bu tür risklere karşı savunma mekanizmalarını düzenli olarak gözden geçiriyor, dışarıdan da gönüllü destek alarak yeni güvenlik önlemleri almaya devam ediyoruz." denildi.

Raporda alınan önlemler kapsamında, personel kullanımı için açılan kablosuz ağın, fiziki kablolu ağla bağlantısının kesildiği bildirildi.

Makam katı bilgisayarları izole edildi

Gazetecilerin kullandığı bilgisayarların genel merkezdeki diğer bilgisayarlara ulaşamaması için yeni önlemlerin alındığı da vurgulanan raporda, genel başkanlık makamında bulunan bilgisayarların yeniden kontrol edildiği ve bu kontrollerin düzenli hale getirildiği kaydedildi.

Haberin Devamı

Ayrıca, genel başkanlık makamında bulunan bilgisayarların binadaki diğer tüm bilgisayar ve cihazlardan izole edilmesinin sağlandığı ifade edildi.

Birden fazla kişi tarafından kullanılan tüm e-posta hesaplarının şifrelerinin değiştirilmeye başlandığı aktarılan raporda, İşNet’te bulunan e-posta sunucusunun güvenliğinin tekrar gözden geçirilmesinin sağlandığı belirtildi.