Gazete Vatan Logo

CHP yerinde araştıracak

CHP yerinde araştıracak

CHP, artan şiddet olaylarının araştırılmasına ilişkin önergesinin Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedilmesi üzerine harekete geçti. Diyarbakır ve Adıyaman’a iki ayrı heyet gidecek.

CHP, Suruç başta olmak üzere artan şiddet olaylarının araştırılmasına ilişkin önergesinin Ak Parti ve MHP’nin oylarıyla reddedilmesi üzerine harekete geçti. Bu doğrultuda CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin başkanlığındaki heyet yarın Diyarbakır’da, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet ise yarın Adıyaman’da incelemelerde bulunacak.

TBMM heyeti gidecekti

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP olarak, Türkiye’deki terör sorunu ve güvenlik konusunun araştırılması için Meclis’e sundukları araştırma önergesinin Genel Kurul’da reddedildiğini hatırlatıp şöyle dedi: “Eğer reddedilmeseydi, Diyarbakır’a, Türkiye’nin diğer kesimlerine bir TBMM heyeti gidecekti. Bu olmayınca, biz CHP olarak kendi komisyonumuzu oluşturduk ve ilk durak olarak Diyarbakır’ı seçtik. Ancak Türkiye’nin dört bir yanına da ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Bu ülke sahipsiz değildir. ‘Teröre ve savaşa hayır’ mesajıyla Diyarbakır’a gidiyoruz.”

Haberin Devamı

İstikamet Adıyaman ve Diyarbakır
Genel Sekreter Gürsel Tekin ile Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok’tan oluşan heyet, yarın Diyarbakır’da olacak. Aynı tarihte Ağbaba başkanlığındaki bir başka heyet ise Adıyaman’da incelemelerde bulunacak. CHP’nin Adıyaman heyetinde Ağbaba’nın yanı sıra, Ankara milletvekilleri Necati Yılmaz ve Şenal Sarıhan ile İstanbul milletvekilleri Eren Erdem ve Ali Şeker yer alacak.