Gazete Vatan Logo

‘CHP’ye darbeci demeye devam edeceğiz’

Başbakan Davutoğlu, CHP için “28 Şubat zulmünü yapanları partilerinde tuttukları sürece biz de onlara darbeci demeye devam edeceğiz” dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Mısır ve Suriye konusundaki politikasından dolayı “Siz de darbecisiniz” dediği CHP’ye aynı suçlamayı yöneltti.

AK Parti’nin Nevşehir il kongresine katılan Davutoğlu, kürsüye çıktığı zaman “Selamün Aleyküm” diye selam veren gençlere, “Ve Aleyküm Selam” karşılığını verdi.

“Meclis’te darbeyle ilgili bir takım tartışmalar gündeme geldi. Ancak biz ayağa kalktık mı herkes bize selam durur” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: “Kılıçdaroğlu’na sorma vaktidir, madem ki darbeci değilsiniz, 27 Mayıs darbeydi ve biz de karşı çıkıyoruz, desinler. Söyleyemezler, çünkü 27 Mayıs sabahı Demokrat Partililer evlerinden alınıp götürülürken, CHP’liler onların evlerinin önünde davul çaldırdılar. Benim babamın evinin önünde de davul çalmışlar. 27 Mayıs darbedir demedikleri sürece biz de onlara darbecisiniz demeye devam edeceğiz. Bir tek 12 Eylül’e darbe diyorlar, çünkü 12 Eylül’de CHP de kapatıldı. Ama 26 Mayıs’a ve 28 Şubat’a darbe diyemiyorlar. 28 Şubat zulmünü yapanlar arasında CHP’li Nur Serter de vardı. 28 Şubat zulmünü yapanları partilerinde tuttukları sürece biz de onlara darbeci demeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

‘Mursi’ye sahip çıktık’

“CHP’li bir milletvekili, ‘Genelkurmayın tespitleri bizimkilerden farklı değildir, biz de altına imzamızı atarız’ demişti. Kılıçdaroğlu, buralara sığınıp, acaba iktidar olabilir miyizin hesabını yapıyor. İhtilali bir kurtuluş yolu olarak gören bir milletvekilini ikna etmeden bizim size darbeci dememize mani olamazsınız. Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi’ye sahip çıktık. Seçilmiş Mursi, darbeciler tarafından idama mahkum edilirken, darbecilerin yanında yer alan CHP’ye darbeci diyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP darbecilere karşı olmadığı sürece biz de kendilerine darbeci diyeceğiz.”

‘Bilmediğiniz görüşmeler yapılıyor’
“Bu sürecin (çözüm süreci) doğası neyse o yapılır. Öyle tarih vermek, ‘şu günde şöyle olursa böyle olur’ ya da tehdit veya şantaj diline benzer dil kullanmak bir, sürece zarar verir, ki, bizim dikkate alacağımız bir üslup da değildir. Sizin bilmediğiniz de çok görüşmeler yapılıyor. Her şeyi kamuoyundan saklamak anlamında değil ama doğası gereği yürüyen süreçler olur. ‘Bir sonraki görüşme ne olacak’ diye bir merak ya da bir şekilde süreci bu yolla takip etmek doğru değil.”
‘Akrabalarını sınavsız aldı’
Davutoğlu, CHP’nin, AK Parti kadrolarını kendi yakınlarını torpille işe aldıkları iddiasına karşı şunları söyledi: “Esas Kılıçdaroğlu, kendi yakınlarını, akrabalarını sınavsız, torpille işi aldı. 14 Temmuz 1998 tarihinde, Kemal Kılıçdaroğlu SSK Genel Müdürü. Bir yazıda verdiği talimatta, sınava ihtiyaç olmadan SSK’ya personel alıyor. Nasıl olduysa ÖSYM sınav yapacak gün bulamamış ve yine nasıl olduysa sınava yeterli başvuru olmamış. Sınavsız eleman almışlar. Teftişlerde kazanan sayısının 1232 olarak açıklanmasına karşılık, Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla, 3 bin 209 kişi puanları tamamlanarak alınıyor. Kılıçdaroğlu’nun onlarca yakını sınavsız alınmış, pek çok yakını da SSK ihalelerine katılmış.”
Tek darbeci sizsiniz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu’nun “28 Şubat zulmünü yapanları partilerinde tuttukları sürece biz de onlara darbeci demeye devam edeceğiz” sözlerine Twitter’dan cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Tüm yolsuzlarını yüzlerine vuruyorum, verebildikleri tek cevap ’Siz darbecisiniz’ oluyor. Bu ülkedeki tek darbeci halkı soyan hükümettir” dedi.

Haberin Devamı